Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI PRIPAO VUKOVIMA

Cibona srušila zadarsku tvrđavu

Cibona Zadar
Filip Brala/Pixsell
31.01.2010.
u 22:11

U utakmici 19. kola regionalnog košarkaškog natjecanja Cibona je u Višnjiku svladala Zadar 92:87, u dvoboju koji je svoj rasplet dobio tek nakon produžetka.

Košarkaši Cibone vrlo su spretno i sretno sinoć pobijedili Zadar pred oko 5000 gledatelja u Krešinoj dvorani, i to nakon produžetka 92:87. Nanijeli su cibosi Zadranima prvi domaći poraz u regionalnoj ligi nakon gotovo dvije sezone, odnosno 22 uzastopne pobjede, te ih navjerojatnije potpuno izbacili iz utrke za završni turnir.

Vukovi su zaostajali tijekom cijele utakmice, a ključnim se na kraju pokazao agresivan pritisak pri prijenosu lopte Zadra, što je priznao i trener te momčadi Danijel Jusup.

– Izgubili smo čak 18 lopti, što je Ciboni omogućilo da se vrati u utakmicu – kazao je Jusup.

Za razliku od Zadrana, ključni igrači Cibone bili su mirni u dodatnom vremenu.

Andrićeva dvica (zabio 27 koševa), sjajna trica Tomasa sa sedam metara preko ruke, te potom Udrih s crte slobodnih bacanja, odveli su vukove do pobjede.

– Sretan sam zbog pobjede koja je bitna za plasman na završni turnir – istaknuo je strateg cibosa Velimir Perasović i dodao da su u 1. poluvremenu imali velikih problema s napadačkom igrom Zadra, ali da je i njegova momčad na Višnjiku odigrala jednu od najboljih napadačkih utakmica ove sezone. – Doista smo pogađali sa svih strana, jer je u Zadru iznimno teško pobijediti – kazao je Perasović.

Cibona je pobijedila i bez Gordona, čiji su sukob s Morovićem spriječili njihovi suigrači. Morović je laktom udario Gordona, a ovaj ga je odgurnuo, i obojica su isključena. (gši/VLM)

NLB liga, 19. kolo:

Zadar - Cibona 92:87, produžetak

Hemofarm - Helios 75:76

Redoslijed: 1. Cibona 15-4, 2. Zagreb 13-6, 3. Hemofarm 12-7, 4. Olimpija 12-7, 5. Partizan 13-5 (-1), 6. Budućnost 12-7, 7. Zadar 10-9, 8. Crvena Zvezda 9-10, 9. Cedevita 9-10,10. Radnički 7-12, 11. FMP 6-13, 12. Široki 6-13, 13. Helios 5-14, 14. Bosna 3-15 (-1)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije