Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA U Draženovu domu vukovi s Tuškanca slavili su protiv Maccabija sa 81:79 i došli do prve ovogodišnje pobjede

Cibona pobjedom nad Maccabijem krenula u Euroligu

cibona-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 20:33

Cibona je nastavila tradiciju da ne gubi utakmicu otvaranja u Euroligi. U Draženovu domu vukovi s Tuškanca su slavili protiv Maccabija sa 81:79 i došli do prve ovogodišnje pobjede.

Vukovi nisu dobro ušli u utakmicu. Gosti iz Izraela to su znali iskoristiti i stvorili su prednost od četiri koša. Na prvi Cibonin koš čekalo se čak dvije i pol minute, pogodio je Marin Rozić i otvorio seriju.

@linkbox@ Krenula je trica, pogodili su Davor Kus i Rozić, vukovi su uspjeli preokrenuti rezultat i nakon pet minuta igre imali su plus četiri (12:8). Odličnom igrom tu su prednost održavali do kraja prve četvrtine, a na prvi su odmor otišli sa 20:17.

U drugoj četvrtini nastavila je Cibona tamo gdje je stala u prvoj. Obrana je funkcionirala dobro, u pet minuta primili su samo četiri koša, a u napadu su bili raznovrsni. Sve to rezultiralo je sa sedam bodova vodstva u 16. minuti (30:23).

Maccabi je ipak našao rješenje za obranu vukova i na krilima Carlosa Arroya uspjeli su preokrenuti utakmicu i serijom 9-1 doći do vodstva 32:31.

Ipak, do kraja poluvremena nijedna momčad nije uspjela napraviti prednost te je nakon 20 minuta rezultat bio 36:36

Video: Nataša Mlinarić

Izjednačenu igru vidjeli smo i u prve četiri minute drugog poluvremena, a tada vukovi serijom 8-1 odlaze na plus šest. Ali igrači Velimira Perasovića tu nisu stali, nego su još bolje zaigrali u obrani i u 28. minuti prvi put na utakmici imali plus devet (54:45). Gosit su ipak uspjeli do kraja treće četvrtine smanjiti na minus šest.

U posljednjih deset minuta Cibona nije dopustila Izraelcima da im ugrozi vodstvo. Uspjeli su u jednom trenutku doći na minus tri, ali to je bilo sve od njih. Vukovi su rutiniranom igrom došli do pobjede 81:79.

Kus sa 23 i Marshall sa 20 poena predvodili su Cibonu, dok je kod gostiju najbolji bio Fischer sa 26 koševa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije