Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani selidba

Cibona nemoćno gleda prodaje u Zagrebu i Splitu

Ante Tomić
Marko Prpić
14.01.2010.
u 11:07

Dani selidba u hrvatskoj košarci još su jedan dokaz Cibonine nemoći. U Savskoj nemaju novca ni da plate igrače pod ugovorom, a kamoli da investiraju u budućnost pa su nijemo promatrali kako naše najnadarenije košarkaše uzimaju konkurenti.

Zadranin Prostran preselio se u Zagreb, Šibenčanin Bilan u Zadar, a Splićanin Delaš u litavski Žalgiris. Kada svima pada cijena, a klubovi se žure prodati obiteljsko srebro, najpametnije rade oni koji investiraju u najmlađe, kao Zagreb. Cibona pak ne uspijeva zadržati niti vlastite juniore. Šekelja i Petrović otišli su na školovanje u SAD i više nemaju obveza prema matičnom klubu.

Prodaju igrača radi režija

– To čudo koje s neplaćenim igračima radi Perasović samo maskira ono što se događa u divu iza čije prve momčadi gotovo da nema ništa obećavajućeg. Taj je raspad sistema puno veći problem nego što je trenutačni nedostatak novca, pa će Cibona biti veliki gubitnik svih tih zbivanja. Zagreb je prepoznatljiv po dovođenju nadarenih koje razvija i potom plasira na tržište – primjećuje Aleksandar Petrović.

Ono što je Cibona radila s Bagarićem, Giričekom i Planinićem, sada radi Zagreb. Oni su u svijet lansirali Sesara, Stojića, Tomasa i sada Tomića. I dok Zagreb, to čini planirano, u Splitu to rade iz očaja. Prodali su Ukića za 800.000 eura, a sada to čine s Marijem Delašem za 600.000 za koji je novac vlasnik Žalgirisa Romanov kazao:

- Delaša smo skupo platili, no za nekoliko sezona ćemo na njemu puno zaraditi.

Novac sve diktira

Split se odriče dragulja da bi se spasio od propasti, a Zagreb ih kupuje da bi ih oplemenio i prodao.

Španjolci pišu da u Real stiže novi Gasol. Ante Tomić seli u Madrid u 23. godini, baš kao što su to činili Kukoč i Rađa, no Kukoč je tada bio najbolji košarkaš Europe, a Rađa najbolji centar. Tomić je još daleko od toga, a još dalje je Delaš koji ga je, po dogovoru klubova, trebao zamijeniti u Trnskom.

Danas novac sve diktira, svi su nestrpljivi – od igrača, preko kluba, do menadžera. Zato se i događa da se talenti poput Ukića i Tomasa po Europi i NBA mole za minutažu i sazrijevaju nekoliko godina kasnije.

Ključne riječi

Komentara 2

MR
mrakoni2
11:51 14.01.2010.

Pošto slovenaca ima oko 2 mil. a HRVATA oko 5 mil. predsjednik Pahor mora dopustiti svakom slovencu da popuši više od dva hrvatska kur..a, da bi bili nekako ravnopravni. Neprocjenjivo!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:52 14.01.2010.

@EU@Janez, drago mi je da Slovenci ponekad imaju smisla za humor. Medjutim treba znati granicu i ne ostavljati svugdje isti post. Nekad se treba drzati teme. Ok?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije