Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK I ČETVRTA

Cibona i bez Tomasa izborila četvrtu utakmicu

Cibona
Slavko Midzor/PIXSELL
05.06.2010.
u 19:51

Vukovi su u Draženovom domu zahvaljujući sjajnoj trici svladali Zadrane 87:81 (21:17, 45:33. 60:52) i izborili četvrtu utakmicu u Zadru u utorak.

Uz čak 17 trica, po pet Vukušića i Gordona te četiri Bogdanovića, Cibona je spriječila Zadrane da naslov prvaka proslave već u Zagrebu. Pobjeda od 87:81 vraća finalnu seriju u Zadar gdje će domaćini u utorak (20 sati) imati drugu meč-loptu. Ne iskoriste li i tu priliku, pehar i medalje dijelit će se u četvrtak u Zagrebu.

– Svaka im čast za večeras, no u utorak cibosi ne mogu ponoviti takav šuterski dan – uvjeren je Rok Stipčević, koji ovaj put (3-11) nije bio tako tricaški uspješan kao u prva dva susreta.

Ahilova zaustavila Tomasa

Bila je to posve drugačija utakmica od prve dvije. Ovaj su put Zadrani skakački dominirali, a Cibona se spasila nestvarno dobrim šutem za tri koša (17-29).

– To što smo morali pobijediti, jer uz poraz sve bi bilo gotovo, bio nam je uteg. Nismo imali brzine u nogama u obrani, a i lakše bi nam bilo preuzimati igrače da smo imali Tomasa cijelu utakmicu. Nažalost, on je u posljednjoj akciji prvog poluvremena osjetio bol u predjelu Ahilove tetive pa nije mogao igrati drugo poluvrijeme, a ne znam i hoće li moći igrati u četvrtom susretu – ustvrdio je Cibonin trener Velimir Perasović.

Da nešto nije u redu s Ciboninim najboljim igračem vidjelo se već i po broju koševa koje je Perić zabio u prvom dijelu (14). Tomas jednostavno nije mogao za njim dobro trčati. Premda se na veliki odmor otišlo rezultatom 45:33, domaćine kao da je presjekla vijest da Tomas ne može igrati do kraja susreta. Cibosi su upropastili 10 napada uzastopce (Gordon četiri), pa su Zadrani stigli na 45:44. Za tim trenucima žali trener Jusup:

– Imali smo napad i priliku da povedemo, no glupo smo izgubili loptu i izgubili priključak.

Vukušić za tricu 5-5

Nakon Andrićeva koša, Bogdanović otima loptu i zakucava. To ga je pokrenulo, ali i ostali su počeli vjerovati da mogu i bez Tomasa. Bogdanović, Vukušić i Troha zasipaju tricama Zadrov koš, no i Zadar se odupire tricama (Stipčević, Car, Ružić).

– Igrali smo široku zonu koja je trebala spriječiti šut, no cibosi su sve pogađali – rekao je Jusup.

Perasović:

"Pobijedimo li u četvrtoj utakmici, teško će nas Zadar svladati u Zagrebu

Jusup:

"Vrlo teško je nekoga pobijediti kada taj puca trice sa 57 posto uspješnosti kao cibosi

Gordon: Stipčević me štipao pa smo zato dobili nesportske  

O ozljedi Ahilove tetive koja ga je spriječila da igra u drugom poluvremenu, Marko Tomas kazao je:

– Taj problem vučem već neko vrijeme. Kako se bol pojavila već na zagrijavanju, cijelo poluvrijeme sam se praktički šetao.

Bol je osjetio i Gordon, ali od Stipčevićeva štipanja.

– Zadrov me razigravač uštipnuo i zato smo obojica dobili nesportsku.

Stipčević je Gordonovu izjavu odbio komentirati.

Tijek susreta:

U prve dvije četvrtine Cibona se toliko koncentrirala na šut za tri poena da je zakucavanje Radoševića u kontri u devetoj minuti bio, osim slobodnih bacanja, prvi šut koji nije bio izvan crte 6.25. Gordon je opet "igrao privatnu utakmicu", ali ga je ovaj put šut bolje išao (trice 4/5), a imao je i pomoć u sjajnom šuteru Vukušiću (trice 5/5), te Radoševiću, Andriću, Udrihu...

Zadrane su, osim lošeg postotka šuta (1/9 za tricu u prvoj polovici), mučila i iznimno slaba slobodna bacanja, ali ih je trud u obrani uz par kontri i izvrstan napadački skok, te Perićevu efikasnost, držao na koliko-toliko pristojnoj razlici.

Međutim, početkom drugog poluvremena "vukovi" su jednostavno stali i pet i pol minuta nisu postigli ni poen; Zadar se s 11:0 sasvim približio i imao priliku i izjednačiti, ali je par grešaka u napadu omogućilo Ciboni da zadrži vođstvo i serijom 11:2 zadrži kontrolu nad utakmicom.

Tu kontrolu Zadar je načeo serijom 7:0, ali je Bogdanović sjajnim tricama održao vođstvo. U zadnjoj četvrtini Cibona je u bonus ušla cijelih pet minuta prije Zadrana, ali je to njima odmoglo u zadnjim minutama jer bez bonusa nisu mogli Cibose slati na crtu slobodnih bacanja, a ovi su utakmicu mirno priveli kraju.

U iznimno korektnoj atmosferi, koju nije poremetila ni Perićeva tehnička u drugoj četvrtini ni jedna iskrica između Gordona i Stipčevića (koja se, srećom, nije izrodila u fizičko obračunavanje) obje ekipe pokazale su niz dobrih poteza, ali i grešaka.

Kod Cibone su briljirali Gordon i Vukušić, svoje su dodali Andrić, Troha i Bogdanović koji je nakon niza pronašaja bio precizan kad je najviše trebalo, a kod Zadra su se istakli Perić i Stipčević, te Boisa koji je veliki broj porena postigao jer su ga ta dvojica "hranila" asistencijama.

Cibona - Zadar 87:81

Zagreb - KC Dražen Petrović. Gledatelja 3500. Suci: Dožai, Radović i Herceg 

Trice: 17-29 (Gordon i Vukušić 5), 9-24 (Stipčević 3, Ružić 2, Car 2)

Skokovi: 16 (Andrić 9, Radošević 4), 22 (Ružić 10, Perić 6, Boisa 6) 
Četvrtine: 21:17, 24:16, 15:19, 27:29

Cibona: Gordon 21 (6-4), M. Tomas 4 (2-1), Bogdanović 14, Vukušić 16 (2-1), Andrić 13 (8-5) – Troha 9 (1-1), Radošević 6 (2-2), Bagarić -, Zubčić -, I. Tomas -, Udrih 4, Vrbanc -

trener: Velimir Perasović

Zadar: Stipčević 15 (5-4), Car 10, Perić 22 (6-3), Boisa 17, Ružić 9 (2-1) – Batur -, Šarlija -, Marčinković -, Bilan -, Morović 6 (2-2), Škifić -, Plaisted 2 (3-0)

trener: Danijel Jusup

Komentara 1

ST
stevemcqueen
21:27 05.06.2010.

sta je najgore mislim da su sanse za naslov vec sad 50-50. nije mi toliko bitno da cibona osvoji, mada bi bilo lijepo zakljuciiti ovu sezonu sa trofejom. al najvise zbog primitivnih zadarskih navijaca bi volio da cibona osvoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije