Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik bolji od Zagreba

Cibona uvjerljiva protiv Zadra, Tornado izbačen iz dvorane

Šibenik - Zagreb
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/10
27.04.2017.
u 22:02

Cibonu su do pobjede predvodili sjajni Luka Žorić sa 26 koševa, 10 skokova i četiri asistencije, te Željko Šakić i Scott Reynolds sa po 19 koševa.

U prvom susretu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, košarkaši Cibone su u KC Dražen Petrović pobijedili Zadar 95-81 i u seriji na dvije pobjede poveli 1-0.

Cibona je daleko lakše nego što se očekivalo stigla do pobjede. 'Vukovi' su sjajno ušli u utakmicu i nakon prve četvrtine imali su devet koševa viška (22-13), da bi u drugoj dionici prednost narasla na čak 22 koša razlike (47-25). U nastavku susreta Zadar je uspio tek malo smanjiti zaostatak, na koncu je bilo 95-81.

Pet minuta prije kraja utakmica došlo je i do incidenta na tribinama Draženova doma nakon što su gostujući navijači zapalili baklju. Sudac Siniša Herceg je prekinuo susret, a dvoboj je nastavljen nakon što je Tornado izbačen iz dvorane.

Šibenik - Zagreb
1/7

Zadarski navijači su i prošle sezone zapalili baklju u Cibonoj dvorani. Tada se radilo o trećem ogledu polufinala doigravanja. 

Cibonu su do pobjede predvodili sjajni Luka Žorić sa 26 koševa, 10 skokova i četiri asistencije, te Željko Šakić i Scott Reynolds sa po 19 koševa. Kod Zadra najefikasniji su bili Mislav Brzoja sa 17 i Ivan Marinković sa 15 koševa.

Druga utakmica na rasporedu je u nedjelju, 30. travnja u Zadru.

Šibenik - Zagreb
1/3

U drugom dvoboju večeri Šibenik je pobijedio Zagreb 84-78. Domaćin je odigrao sjajne prve tri četvrtine i početak posljednje dionice stigavši do čak 16 koševa prednosti (66-50). U samoj završnici gosti su zaprijetili stigavši 47 sekundi prije kraja utakmice do minus šest (80-74), no više od toga nije išlo.

Šibenik su do pobjede predvodili Miralem Halilović sa 21 košem i 10 skokova, Ive Ivanov sa 13 koševa i Roko Badžim sa 12 koševa i sedam asistencija. Kod Zagreba najefikasniji su bili Pavle Marčinković i Luka Božić sa po 21 košem.

Druga utakmica je u zagrebu, također u nedjelju.

U srijedu je Split na Gripama pobijedio Vrijednosnice Osijek 67-59, dok je Cedevita u Šibeniku pobijedila Jolly JBS 85-66. Druge utakmice na rasporedu su u subotu, 29. travnja u Osijeku i Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije