Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale PH

Cibona dočekuje Zadar: Je li Naglić jači od sindroma Masleničkog mosta?

Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
27.04.2017.
u 17:15

– Ne bih to uzimao za argument. Nisam veliki poklonik statistike i brojki jer su okolnosti drukčije – rekao je Mulaomerović te pozvao Zagrepčane da dođu podržati momčad kluba koji je na rubu stečaja.

Ciboni ili Zadru prvi će se put dogoditi da otpadnu iz igre za naslov prvaka Hrvatske već u četvrtfinalu. Doduše, takvog sustava natjecanja dosad nije ni bilo, no mnogi će reći da je šteta što se dva vodeća kluba hrvatske košarke susreću već u tako ranom dijelu doigravanja.

– Dopao nam je najteži suparnik u četvrtfinalu. Jer nasuprot nama nije Zadar od prije tri mjeseca, nego momčad koja puno bolje igra nego prije. Uostalom, sam njihov niz nepobjedivosti govori da nećemo imati lagan posao – ističe Damir Mulaomerović kojem nije lako voditi momčad u situaciji kada nekim igračima plaća kasni i po pet mjeseci.

Mula zadržao zajedništvo

Srećom, Mula je za igrače bio snažan socijalno-motivacijski faktor pa će vukovi do kraja sezone ostati u ovom sastavu. A kraj im se može dogoditi već nakon dvije utakmice sa Zadrom, ali i sredinom svibnja za kada je predviđena finalna serija. A uz ovakvu (izranjavanju) Cedevitu, u doigravanju nema izrazitog favorita i zato i ova četvrtfinalna serija može dati prvaka.

– Prerano je za takve prognoze, doigravanje tek počinje. No, u ovoj je seriji ta prva utakmica najvažnija. Premda su nekim našim igračima baterije prilično potrošene, ne igramo loše. Štoviše, postigli smo četiri pobjede zaredom i imamo izgleda.

U okršajima sa Zadranima, Mulaomerović će se najviše oslanjati na razigravačke kvalitete Scotta Reynoldsa, na napadačku kreativnost krilnog centra Željka Šakića te centarsku učinkovitost Luke Žorića.

– Mislim da je Žora već nadvisio razinu korisnosti u igri koju nam je davao energični mladi centar Ante Žižić i da smo do kraja sezone mogli u paru imati njih dvojicu bila bi to sasvim druga priča. Poput Žorića koji obavlja velik dio posla, jednako nam je bitan i Šakić. On je najbolja “četvorka” u prvenstvu Hrvatske i s obzirom na to da može igrati leđima i licem okrenut prema košu, puno nam znači, pa tako i u situacijama kada ga pomičemo na “peticu”. No, za ovu seriju morat ćemo osposobiti još jednog centra, a veći su izgledi da to bude Gospić nego Sulejmanović, jer ćemo inače teško izaći na kraj sa Zadranima.

Gosti traže iznenađenje

A njih će u Zagrebu predvoditi ponajbolji hrvatski razigravač Jakov Vladović, ali i energično krilo Ivan Ramljak te svestrano krilo Boris Barać, igrač koji, zlu ne trebalo, može igrati na pozicijama od “trojke” do “petice”. Za to što Zadrani sada puno bolje igraju nego u prvom dijelu sezone najzaslužniji je negdašnji hrvatski olimpijac Aramis Naglić, koji ističe:

– Da bismo otišli do kraja trebamo napraviti velike stvari pa tako i pobijediti Cibonu u Zagrebu.

A tome će se protiviti Mulaomerović, koji skida kapu bivšem suigraču iz Cibone:

– Preuzimanjem momčadi, Naglić je uredio odnose između igrača. Nekim igračima dao je veće ovlasti, a dobio je i šutera Kovačevića s kojim su cibosi puno opasniji s vanjskih pozicija.

Zadar nikad Cibonu nije eliminirao kada je u doigravanje ušao sa slabijim omjerom. Štoviše, Zadrani već godinama nisu pobijedili u Draženovu domu, no na takozvani Zadrov sindrom Masleničkog mosta Mulaomerović se previše ne oslanja.

– Ne bih to uzimao za argument. Nisam veliki poklonik statistike i brojki jer su okolnosti drukčije – rekao je Mulaomerović te pozvao Zagrepčane da dođu podržati momčad kluba koji je na rubu stečaja.

I najiskusniji igrač Zadra Jakov Vladović pozvao je navijače svoga kluba da ih što više dođe večeras (20 sati) u Zagreb na utakmicu u Draženovu domu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije