Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIER LIGA

Chelsea u osam minuta od 0:2 do pobjede

Southampton Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
14.04.2018.
u 15:55

Ovom pobjedom Conteova momčad je ostala na petoj poziciji s četiri boda više od Arsenala i sedam manje od Tottenhama, ali i utakmicom više.

Chelsea je na gostovanju kod Southamptona u samo osam minuta preokrenuo zaostatak od dva gola i slavio 3:2 pobjedu, piše Goal.

Southampton je poveo u 21. minuti nakon što je po desnom boku prošao bivši Chelseajev igrač Bertrand koji je pravovremeno ubacio u peterac odakle pogađa Dušan Tadić.

Conteova momčad u prvom je poluvremenu odigrala ispod svakog kriterija ne upitivši pri tome niti jedan udarac u okvir gola protivnika, a ništa bolje nije ušla niti u drugo poluvrijeme u kojem se već nakon 15 minuta igre našla na minusu od dva gola. Bednarek je u 60. minuti samo morao postaviti nogu kako bi skrenuo loptu u gol koju je fantastično iskosa uputio Ward-Prowse iz slobodnog udarca s preko 30 metara.

Čini se kako je tek zaostatak od dva gola probudio Chelsea kojemu je za potpuno preokret trebalo manje od deset minuta.

Sve je počelo golom Girouda koji u 70. minuti pogađa glavom s desetak metara, a pet minuta kasnije, gotovo s identične pozicije, poravnanje donosi Eden Hazard. Belgijcu je to bio 69. gol u Premier ligi te je došao do treće pozicije najboljih strijelaca Chelseaja u povijest ovog natjecanja,  samo Drogba (104) i Lampard imaju više golova na kontu (147).

A u 78. ponovno se ukazao francuski napadač koji je drugi gol na utakmici postigao nakon gužve u šesnaestercu i time osigurao potpuni preokret svojoj momčadi samo 17 minuta nakon što je ušao s klupe. Da je riječ o idealnom džokeru s klupe potvrđuje i podatak da mu je ovo bio 18 gol u ulozi zamjene, a jedino ih je Defoe zabio više (24).

Ovom pobjedom Conteova momčad je ostala na petoj poziciji s četiri boda više od Arsenala i sedam manje od Tottenhama, ali i utakmicom više. S druge strane, Southampton si je ovim porazom dodatno zakomplicirao situaciju te je sada na 18. poziciji koja vodi u drugu ligu s tri boda manje od 17. Crystal Palacea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije