Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brige na Stamford Bridgeu

Chelsea će 'teško zamijeniti' Kovačića: Guardiola bi za Matea mogao izdvojiti do 60 milijuna eura

Premier League - Chelsea v Aston Villa
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/4
25.05.2023.
u 10:41

Hrvatski reprezentativac trenutno je u posljednjoj godini svog ugovora, što "Plave" stavlja u relativno tešku pregovaračku poziciju gdje im kao jedina opcija preostaje pokušati za njega dobiti što više novca, ali za to ima puno lukritivnih opcija

Chelsea će "teško pronaći zamjenu" za Matea Kovačića ukoliko sklopi dogovor koji će ga ovog ljeta odvesti sa Stamford Bridgea, rekao je britanski stručnjak za transfere Dean Jones za GIVEMESPORT. Kovačić je došao i na radar novih-starih prvaka Premier lige, Manchester Cityja, piše The Sun.

Govore kako je sada vodeću poziciju u potencijalnom transferu hrvatskog reprezentativca preuzeo Pep Guardiola, a cijena bi mogla biti oko 60 milijuna eura. Osim njih u utrci je vjerojatan i Milan. Kovačić je 2013. prešao iz Dinama u momčad njihovog gradskog rivala Intera za 11 milijuna eura, a mogućnost tog transfera najviše ovisi i jedino će biti moguć s kvalifikacijom za Ligu prvaka iduće sezone.

GALERIJA Maestralni Modrić oduševio svijet fantastičnim potezom u slavlju Reala

Premier League - Chelsea v Aston Villa
1/5

Hrvatskog veznjaka promatra i u Njemačkoj, gdje je vodeće ime koje se povezuje s Kovačićevim Münchenski Bayern. Trenutno je u posljednjoj godini svog ugovora, što "Plave" stavlja u relativno tešku pregovaračku poziciju gdje im kao jedina opcija preostaje pokušati za njega dobiti što više novca. Ranije spomenuti Jones vjeruje da će Chelsea za njega tražiti do 60 milijuna eura.

Međutim, ako se transfer dogodi, londonski klub mogao bi naići na probleme prilikom potrage za veznim igračem podjednakog kalibra. "Ukoliko pogledate na Kovačićevu ulogu i doprinos veznom redu Chelsea, sve vam govori da ni oni ne žele ostati bez njega. U svojoj igri ima elemente koji će otežati njegovu zamjenu", rekao je Jones.

VEZANI ČLANCI:

Premda Kovačić nije odigrao najbolju sezonu karijere, s prosječnom ocjenom 6.5 kroz sve ovosezonske nastupe u Premier ligi, isto vrijedi i za ostatak plave momčadi. Londonska momčad završit će sezonu plasmanom u zadnjoj polovici ukupnog poretka prve engleske lige i nema šanse za igru na europskim natjecanjima.

Kovačić je u Chelsea došao iz Real Madrida, najprije na jednogodišnju posudbu 2018., a zatim i trajno od 2019. u dogovoru vrijednom preko 46 milijuna eura. Do sada je za klub upisao 220 nastupa s 21 pogotkom. Prema podacima Sofascorea za istaknuti je statistika koja pokazuje da ima čak 86 posto točnih dodavanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije