Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamerunac u Lokomotivi

Chago: Tko zna, možda i zaigram protiv Hrvatske

'03.05.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, NK Lokomotiva - NK Osijek. Mathias Chago i Marko Leskovic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
08.12.2013.
u 12:05

– Prije dva mjeseca nazvao me sportski direktor reprezentacije Rigobert Song. Kazao mi je da me prate, znaju kako igram...

Lokomotivin vezist, 30-godišnji Mathias Chago, tvrdi da nije baš uputno Kamerunce tretirati autsajderima u skupini na SP-u.

– Ma nismo loši, otkud vam to!? – kontrira Chago i dodaje: – To što smo igrali u ponekoj utakmici slabije u kvalifikacijama ne znači ništa. Podsjetit ću vas samo na otvaranje SP-a 1990. godine, kada se isto tako podcjenjivalo Kamerun, a pobijedili smo Argentinu.

Chago je prije četiri godine prvi i jedini put nastupio za reprezentaciju Kameruna, protiv Bjelokosne Obale, a izbornik Javier Clemente bio ga je pozvao i na okupljanje u jednome kampu u Francuskoj.

– Bila mi je velika čast što sam bio u tom društvu, s igračima kao što su Rigobert Song i Samuel Eto’o. Bio sam sjajno primljen, i zato što sam neke dečke iz reprezentacije dobro poznavao, ali i te velike zvijezde vesele se svakome igraču koji može pomoći reprezentaciji.

Igrali ste sjajno protekle jeseni za Lokomotivu. Imate li šanse za nastup na SP-u?

– Prije dva mjeseca nazvao me sportski direktor reprezentacije Rigobert Song. Kazao mi je da me prate, znaju kako igram... Više od toga ne znam, ali razveselio me poziv.

Možda će vas Kamerunci sada još više zvati, da im pomognete u pripremama za Hrvatsku?

– Ma neće me to tražiti, imaju oni dovoljno ljudi za to...

Eto’o je problem reprezentacije?

– Nije. Suigrači ga ne vole? To ne znam, nisam blizu reprezentaciji. Ali, upoznao sam Samuela i uvjerio se kako mu je izuzetno stalo da Kamerun igra dobro, privržen je reprezentaciji i neopisivo joj puno znači njegova prisutnost. Priče da je napuhana zvijezda i da izigrava božanstvo obično su napuhavanje.

Kakav će Kamerun biti na SP-u?

– Dobar, možda čak i iznenađenje u našoj skupini! A Hrvatska? Izvrsna momčad, igrao sam s Ćorlukom, Modrićem, Duduom, Mandžukićem..., sve su to sjajno igrači. Ali, tamo, na terenu, ne igraju cijene, tržišne vrijednosti, nego igrači. I nikome ne priznajem da je bolji od nas. Uostalom, možda budem i igrao u toj utakmici... (smije se).

Najbolji igrači s kojima ste ikada igrali?

– Modrić i Eto’o – zaključio je Chago, koji će božićne blagdane provesti u rodnome Yaoundeu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije