Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u skijanju

Četvrto uzastopno zlato za Shiffrin u slalomu, Komšić trideseta

Mikaela Shiffrin
Foto: Reuters/Pixsell
16.02.2019.
u 17:11

Shiffrin je tako postala prva skijašica koja je uspjela osvojiti četiri uzastopna naslova svjetske prvakinje u istoj disciplini

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je četvrti uzastopni naslov svjetske prvakinje u slalomu na SP u skijanju u Areu. Do novoga je zlata sjajna 23-godišnja Amerikanka stigla sa 58 stotinki boljim vremenom od srebrne Šveđanke Anne Swenn Larsson, odnosno 1.03 sekunde ispred brončane Slovakinje Petre Vlhove. 

Hrvatska predstavnica Andrea Komšić zauzela 30. mjesto s 10.01 sekundi slabijim vremenom od Shiffrin.

Shiffrin je tako postala prva skijašica koja je uspjela osvojiti četiri uzastopna naslova svjetske prvakinje u istoj disciplini, a sa SP-a u Areu odlazi s tri medalje. Uz slalomsko zlato, osvojila je i zlato u superveleslalomu, dok je u veleslalomu bila brončana.

Tri je medalje u Areu osvojila i 23-godišnja Vlhova, po jednu svakoga sjaja. Prije je dva dana bila zlatna u veleslalomu, dok je prošlog tjedna osvojila i srebro u kombinaciji.

Vodeća nakon prve vožnje, Švicarka Wendy Holdener u drugoj je vožnji napravila veliku pogrešku te je na kraju zauzela tek 17. mjesto sa 5.26 sekundi iza Amerikanke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije