Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajni u Mađarskoj

Četiri hrvatska gimnastičara izborila finala u Szombathelyu

'sport,07.11.2009.osijek,hrvatska,svjetski gimnasticki kup u osijeku, robert seligman Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
1/5
07.10.2016.
u 20:18

Hrvatski gimnastičari odličnim nastupima na turniru u Mađarskoj otvorili su drugi dio sezone. Na natjecanju Svjetskog kupa u Szombathelyu naši reprezentativci osigurali su čak četiri finala. 

S drugom ocjenom kvalifikacija (15,000) u finale konja s hvataljkama plasirao se Osječanin Robert Seligman, a bolji od njega bio je samo jedan od najboljih konjaša svih vremena, Mađar Krisztian Berki (15,850) koji se gimnastici vratio nakon više od godine dana pauze.

Mjesto među osam koji će se za medalje boriti u subotu od 15 sati nije izborio Kristijan Vugrinski koji je završio na 17. mjestu sa 12,600 bodova.

U nedjeljnom finalu preče naći će se čak dvojica gimnastičara zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola. Tin Srbić bio je četvrti sa 14,650, dok je Anton Kovačević finale izborio sa 7. ocjenom (14,050).

Kod gimnastičarki, u nedjeljnom finalu partera borit će se ZTD-ova Dora Kranželić koja je sa 12,350 bodova bila peta u kvalifikacijama. Ema Kajić s devetim mjestom i 12,750 bodova prva je rezerva za finale preskoka, dok je Petra Furač bila 11. na gredi (10,100).

– Iznimno sam zadovoljan što sam nakon duge pauze, još od Europskog prvenstva u svibnju, izdržao vježbu do kraja. Nadam se da ću se u finalu osjećati barem jednako dobro kao danas. Pojačat ću start sa 6.2 na 6.4 i očekujem da će ocjena biti oko 15,500 što bi trebalo biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta čime bih osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu – rekao je nakon nastupa Robert Seligman. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije