Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skautiranje

Česi tvrde da su otkrili nedostatke u igri Hrvatske

Hrvatska slavi gol
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.06.2016.
u 14:30

Rekao bih da Hrvatska, u odnosu na Španjolsku, igra agresivnije, ali i jasnije, preciznije - smatra češki skaut Antonjin Plahinj

Hrvatska nogometna reprezentacija će sutra od 18 sati igrati protiv Češke u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu. Ante Čačić i njegovi izabranici nestrpljivo iščekuju dvoboj s Česima, čiji je skaut Antonjin Plahinj pratio igru Hrvatske u dvoboju protiv Turske i otkrio neke nedostatke koje je odlučio podijeliti s češkim medijima. 

- Razgovarao sam s izbornikom Pavelom Vrbom. Naravno, neću otkriti detalje, ali je mana Hrvatske, ako se tako može nazvati, obrana. Ponekad im nedostaje brzine i suradnje u obrani. To je zato jer su često mijenjali braniče - smatra Plahinj koji je istaknuo i neke prednosti kojima se hrvatska nogometna reprezentacija može pohvaliti. 

- Prednosti Hrvatske su jasne. Tu su sjajni igrači poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića. Svi oni igraju u velikim klubovima i imaju veliku ulogu u europskim momčadima. Također, Hrvatska je opasna u kontranapadu - rekao je skaut Češke. 

Osim Češke i Turske, u skupini D s Hrvatskom nastupa i Španjolska koja je Euro otvorila pobjedom protiv Čeha. Barcelonin branič Gerard Pique bio je strijelac u 87. minuti utakmice i tako donio važna tri boda svojoj momčadi. 

- Španjolska i Hrvatska su na istoj razini. Čak bih rekao da Hrvatska, u odnosu na Španjolsku, igra agresivnije, ali i jasnije, preciznije. Veoma težak suparnik za pobijediti - istaknuo je Plahinj koji vjeruje da zna kako pobijediti Hrvatsku. 

- Pa, naša momčad mora uzvratiti agresivnošću sutra i mislim da je naša obrana organiziranija od njihove i tu vidim našu šansu - zaključio je češki skaut. 

>> Hrvatska reprezentacija stigla u St. Etienne, duge cijevi oko hotela

Ključne riječi

Komentara 4

CU
cungalunga
14:51 16.06.2016.

Hahahaha Česi otkrili nedostatke u igri Hrvatske. A jesu li otkrili da ne smiju ić po Velebitu u japankama?? Svake godine GSS spasi jedno 5 zalutalih Čeha

GA
Gambit
15:33 16.06.2016.

Svaka ekipa ima nedostatke. Pitanje je: mogu li iskoristite nase slabosti? Mozemo li mi njihove?

TR
tragurion1954
15:48 16.06.2016.

Ova repka nije te kvalitete kao ona iz 98. ali ovi dečki igraju vise zajednicki, timski! Djeluju kao dobro uigrana ekipa. Zato vjerujem da će, uz malo sreće, daleko dogurati. Pod uvjetom da si ne umisle, nakon što nabiju Češku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije