Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA – ŠPANJOLSKA

Fabregas: Conte, izbacit ću vas iako ste mi budući trener!

Španjolska vs. Turska
Foto: Reuters
1/7
27.06.2016.
u 10:51

– Naravno da ću zabiti gol pruži li mi se prilika. Prema budućem šefu neću imati milosti. Nadam se da me zbog toga neće izbaciti iz prvih 11 u Chelseaju – pola u šali, pola u ozbiljnom tonu rekao je Fabregas

Prije četiri godine Španjolska i Italija igrale su finale Eura, ovaj put sastaju se već u osmini finala, danas u 18 sati u Saint-Denisu.

Za sve je kriva Hrvatska, koja je poslala furiju na azzurre. Zanimljivo, ovo je već četvrti dvoboj Španjolske i Italije na posljednja tri Eura – 2008. Španjolci su slavili u četvrtfinalu na penale, 2012. u skupini završilo je remijem (1:1), a potom u već spomenutom finalu Španjolci su slavili s 4:0.

Hodgson pod paljbom

Današnji dvoboj je, slažu se svi, dvoboj dva najbolja trenera na ovom Euru – Vicentea del Bosquea i Antonia Contea. A Conte će nasuprot sebi imati i igrača kojeg će za mjesec dana trenirati u Chelseaju – Cesca Fabregasa.

– Naravno da ću zabiti gol pruži li mi se prilika. Prema budućem šefu neću imati milosti. Nadam se da me zbog toga neće izbaciti iz prvih 11 u Chelseaju – pola u šali, pola u ozbiljnom tonu rekao je Fabregas.

A kapetan Italije Buffon je dodao:

– Svi se dobro sjećamo suza nakon izgubljenog finala 2012. godine, nikada neću zaboraviti tužno Pirlovo lice. Nadam se da će ovaj put plakati Španjolci – rekao je vratar Italije Buffon, jedan od sedmorice sadašnjih azzurra koji su igrali to finale.

U drugoj današnjoj utakmici, u 21 sat u Nici, Engleska će put u četvrtfinale tražiti protiv autsajdera Islanđana.

Engleski nogometaši kroz povijest su uvijek bili poznati kao majstori prekida, uvijek su mnogo golova zabijali iz kornera, nabacivanja, slobodnih udaraca. No, posljednjih godina to se promijenilo. Iako pomalo nestvarno, ali statistika pokazuje da su Englezi na posljednja dva Eura imali 64 kornera, a niti jednom iz toga nisu uspjeli zabiti gol. Na Euru 2012. imali su 40 loših kornera, a zasad su na brojci 24. I uzalud Roy Hodgson mijenja izvođače (Rooney, Kane, Bertrand, Henderson), jer učinak je uvijek nikakav.

– Ne brine me taj podatak, bitno je da mi pobjeđujemo, a ne da li zabijamo iz kornera – ne da se engleski izbornik Roy Hodgson, koji je pod paljbom engleskih novinara zbog ne baš uvjerljive igre protiv Slovačke u 3. kolu.

– Sudite mi na kraju prvenstva!

Vardy opet na klupi

A mediji ga napadaju i zbog toga što je najavio da će Vardy opet početi na klupi... Engleze pak brine i podatak da Tri lava nisu pobijedila niti jednu utakmicu protiv sadašnjeg izbornika Islanda Lagerbäcka. Naime, dok je bio švedski izbornik, Engleska je dvije utakmice izgubila, a četiri remizirala.

Islanđani pak utakmicu očekuju u velikoj euforiji, doslovno je cijela zemlja na nogama. Potvrđuje to podatak da je njihovu pobjedu protiv Austrije u posljednjem kolu gledalo čak 98,8 posto stanovništva između 15 i 65 godina.

To je novi svjetski rekord u bilo kojoj sportskoj utakmici. Usporedbe radi, utakmicu Gordog Albiona protiv Slovačke gledalo je 14 posto Engleza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije