Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji strijelac Grčke

Cesarec bolji i od plaćenijeg Cissea

\'cesarec_nnn_spo_081109\'
VL
10.11.2009.
u 10:43

Danijel Cesarec u deset je kola postigao osam pogodaka, a skupa zvijezda PAO-a sedam, iako zarađuje 2,5 milijuna eura godišnje.

Znate li tko je trenutačno najbolji strijelac grčkoga nogometnog prvenstva? Panathinaikosovi igrači Djibril Cisse, Dimitrios Salpingidis ili možda Olympiacosov igrač Konstantinos Mitroglou?

Odgovor je Danijel Cesarec (26). Hrvatski napadač u dresu Asterasa u deset je prvenstvenih kola postigao osam pogodaka. Jedan više od skupo plaćene Panathinaikosove zvijezde Djibrila Cissea koji godišnje zarađuje 2,5 milijuna eura, desetak puta više od Cesarca.

– Nije prvi put da sam među najboljim strijelcima. Odlično se osjećam u Grčkoj. Ondje sam već šest godina. I lani sam na polusezoni sa 12 pogodaka bio najbolji strijelac, ali sam se na treningu ozlijedio kada sam htio izvesti jedanaesterac, puknuo mi je mišić. Vjerojatno bih sezonu završio kao najbolji strijelac. Cisseu je lakše jer igra u boljoj momčadi. Mi bismo ove sezone mogli izboriti Europsku ligu – počeo je Cesarec koji je sa 19 godina potpisao za Spartu iz Praga koja je tada igrala u Ligi prvaka.

– Nisam tu ponudu mogao odbiti jer su tada u momčadi bili Poborski, Grygera, Čech... Ondje sam proveo dvije godine. Nakon toga došao sam u Grčku.

Ove godine razgovarali ste s Hajdukom?

– U toj priči pojavile su se neistine. Nije točno da sam se nudio Hajduku. Što se ja njemu imam nuditi, pa dokazao sam se u jačoj ligi od hrvatske! Božja providnost je što nisam otišao tamo jer je u klubu katastrofalno stanje.

Što biste odabrali između Hajduka i Dinama?

– Dinamo je moj klub. Stalno pratim hrvatsku ligu na internetu.

Igrali ste i u mladoj reprezentaciji?

– Trenirao me Slaven Bilić. S njim imam savršeno iskustvo. Odličan, moderan trener i dobar čovjek.

Nastavite li tako, mogao bi uslijediti poziv i u A selekciju?

– Imam pravo nadati se, mogu samo obećati da ću i dalje zabijati.

Kako kotiraju Hrvati u Grčkoj?

Balaban je u odličnoj formi, ne znam zašto je Rukavina u Paou na klupi, jer je kvalitetan. Mario Budimir napravit će odličnu karijeru – zaključio je Cesarec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije