Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESI

Čelnik Toyote napustio Upravni odbor OI 2020.

Akio Toyoda
Reuters/PIXSELL
22.12.2015.
u 13:00

Prema novim procjenama troškovi organizacije Ljetnih olimpijskih igara popet će se do vrtoglavih 15 milijardi dolara.

Čelnik japanskog automobilskog diva Toyote Akio Toyoda dao je ostavku na članstvo u Upravnom odboru Olimpijskih igara 2020. kojima je domaćin Tokio, a kao jedan od glavnih razloga za takvu odluku naveo je podatak da će Igre biti šest puta skuplje od predviđenog proračuna.

Prema novim procjenama troškovi organizacije Ljetnih olimpijskih igara popet će se do vrtoglavih 15 milijardi dolara.

"Unatoč mojoj ostavci, vrlo je važno da organizacijski odbor Igara i japanske tvrtke nastave snažiti svoje zajedničko djelovanje", izjavio je 59-godišnji Toyoda na odlasku iz Upravnog odbora OI 2020.

Do povećanja proračuna za organizaciju Igara došlo je zbog povećanih troškova izgradnje sportskih objekata i druge infrastrukture, a u novim je planovima došlo i do značajnog povećanja troškova osiguranja.

Prema pisanju pojedinih japanskih dnevnika Toyodu će u Upravnom odboru OI 2020. zamijeniti predsjednik Panasonica Kazuhiro Tsuga.

>> Tokio će biti domaćin Olimpijskih igara 2020. godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije