Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU SE OSTALI

Čeferin o klubovima koji su napustili Superligu: 'Napravili su veliku pogrešku'

Reuters
21.04.2021.
u 08:58

- Sad je važno da ponovno izgradimo zajedništvo koje je nogomet uživao prije ovoga i zajedno krenemo dalje.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin pozdravio je odluku engleskih klubova o povlačenju iz Superlige te naglasio kako je pohvalno priznati pogrešku.

- Pohvalno je kad priznate da ste pogriješili, a ovi klubovi su napravili veliku pogrešku. No sad su se vratili i znam da imaju puno za ponuditi, ne samo našim natjecanjima, nego i cijelom europskom nogometu - istaknuo je Čeferin i dodao:

- Sad je važno da ponovno izgradimo zajedništvo koje je nogomet uživao prije ovoga i zajedno krenemo dalje.

Superligu su napustili Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool i Manchester United, a kulminacija je uslijedila tijekom jučerašnje večeri i novih masovnih prosvjeda navijača, ovog puta Chelseajevih.

Lideri klubova procijenili su da bi si nepovratno narušili imidž, kao i imidž klubova koje vode te su odlučili "sanirati" štetu. Ujedno, izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward predao je ostavku na funkciju, što se direktno povezuje s istupanjem iz Superlige koju je zagovarao i branio.

Predsjednik Real Madrida i Superlige Florentino Perez tvrdi da natjecanje ide dalje i da će ovu "prazninu" popuniti drugi. Samo, problematično za njega jest što bi već s današnjim danom istupiti mogli Atletico Madrid i Barcelona.

>>> Pogledajte reakcije na Superligu

Komentara 2

CR
crocro
10:28 21.04.2021.

Ovaj bi Perez sada popunjavao praznine. Kako ne može shvatiti da je gubitnik i da se okani ćorava posla? S kim bi on sada popunjavao praznine? Nakon što su s punim pravom super ligu napustili najjači klubovi, zar oni misli da će se neki drugi klubovi zaletjeti i počiniti iste pogreške? Kada bi popunio praznine koje se svakodnevno stvaraju sa znatno slabijim klubovima, zar bi to onda bila njegova super liga? On je doživotno kompromitirao sebe kao cijenjenu osobu u svom poslu i to mu je najmanje trebalo. Gurao se tamo gdje nije trebao, tjerao je lisicu a istjerao King konga. Sada više nema snage za borbu i morao bi javno obznaniti poraz i kapitulaciju. Ali on je uporan te svoju utopijsku ideju gura dalje. A to je singal da je izgubljen u prostoru i vremenu ili mu je ozbiljno narušeno zdravlje. Super liga nema ništa sa zdravom pameću jer umjesto da zdravo razvija nogomet, upravo ga on pokušava sahraniti a istodobno isticati blagodati super lige. Ali on se ne obazire na sva upozorenja, na klubove koji istupaju, na sve negativne kritike svekolikog nogometnog svijeta i zato mislim da je upitno kakvog je trenutačno zdravstvenog stanja.

HO
horvatj707
11:04 21.04.2021.

Čeferin je provjereni slovenski kavijar komunist (kavijar lijevičar). Njegov otac je razvikani odvjetnik za "velike ribe", njegov brat je ustavni sudac Slovenije. A daleki cilj mu je preuzeti slovensku kavijar lijevičarsku vladu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije