Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima primjedbe

Evo što nakon ispitivanja kaže Mamićev odvjetnik Prodanović: 'Stvara se histerična atmosfera'

Čedo Prodanović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.07.2015.
u 19:08

- Mišljenja smo da se pod svaku cijenu Zorana i Zdravka Mamića trebalo pritvoriti po stranim organima, jer su nam se davala krive obavijesti kad se možemo, a kad ne možemo vratiti

Zoran Mamić ispitan je na Uskoku, nakon čega je odvezen uz policijski pritvor na Oranicama. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je da za početak ima primjedbe kako se uopće postupak počeo voditi budući da su Zoran i Zdravko Mamić bili u inozemstvu.

- Mišljenja smo da se pod svaku cijenu Zorana i Zdravka Mamića trebalo pritvoriti po stranim organima, jer su nam se davala krive obavijesti kad se možemo, a kad ne možemo vratiti. Svima nam je jasno da je gospodin Zdravko Mamić prije nego je počela ova hajka na njih bio u Zagrebu, da se obrada radi 2 i pol, tri godine, da su 10-20 puta bilu u Dinamu, da su izuzeli svu dokumentaciju, pa ovakvo hitnim postupanjem u trenutku da svi znaju da su oni van Hrvatske apsolutno nije bila potrebna. Stvara se jedna apsolutna histerična atmosfera, nesigurna i mi smo tri puta mijenjali odluku, i ne zato što smo zamišljali kako da dovedemo USKOK u zabludu, nego jer su se stalno mijenjale okolnosti - kazao je Prodanović. 

Još je rekao da su se u Hrvatsku danas vratili jer su shvatili da im se sprema Europski uhidbeni nalog, a govoreći o optužbama koje se Mamićima stavljaju na teret te sumnja od 117 mil. kuna, za koliko su kako se sumnja oštetili Dinamo, Prodanović je rekao da ta suma ne stoji te da je riječ o potpuno pogrešnom iščitavanju porezne dokumentacije i nerazumijevanju načina na koji funkcioniraju nogometni transferi. Očekuje se da bi u skorašnje vrijeme na ispitivanje u USKOK trebao biti dovezen i Zdravko Mamić, nakon čega će se vjerojatno tek tijekom sutrašnjeg dana odlučivati o eventualnom zahtjevu USKOKA za određivanje istražnog zatvora braći Mamić.

>>Da postoji moral, pa Mamića već ne bi bilo

>>Kako uopće nastaje transfer nogometaša i tko na njemu najbolje zaradi?

>>Zoran Mamić vratio se u Oranice, Zdravko Mamić kreće prema USKOK-u

Komentara 51

Avatar Cinco
Cinco
19:33 04.07.2015.

Sve je jasno. Protovnik sam Mamica, ali ovo nema veze s vezom. Jasan mi je njegov pretjeran utjecaj n hrvatski nogomet i tu je njegov krimen. Ali ovo...? Kao i Bandicevo davanje štandova udruzi UiO. Pa svi nogometaši su se prodali u INOZEMSTVO zahbaljujuci Mamicu. I to je kriminal? Idemo O EPH i sl. sa 100x vecim ciframa.

BA
barbaizamerike
19:26 04.07.2015.

ANKETA::ko misli da je ovo maslo od Milanovica neka udari plus

AB
abendblatt
19:55 04.07.2015.

Ovo nije normalno, oni "istrazuju" vec dvije i pol-tri godine od kad ih je poslao Jovanovic, nisu nista nasli, sad ovakva hajka, medijska i Policijska,, znaci ako posudis novac i uredno ga vratis, kriminalac si, ako pak posudis i ne vratis, ne platis drzavi porez onda ti drzava omogucava kriminal pretvoriti u predstecajnu nagodbu i posten si covjek, sramota od Drzave i svih koji ju vode, sto je sa poreznim duznicima EPH, HRT, Babic, Pavic, Butkovic i stotine drugih, od sutra u interesu pravne drzave i jednakosti pred zakon privodjenje navedenih, naravno i Krese Milanovica, neka budu svi jednaki pred zakonom , inace je ovo cisti politicki progon Mamica Dinama i HNS-a, sramota od Drzave i onih koji ju vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije