Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli u Zagreb

Zdravko i Zoran Mamić će prespavati u pritvoru na Oranicama

Zdravko Mamić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/35
04.07.2015.
u 22:20

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Braća Zdravko i Zoran Mamić uhićena su danas na graničnom prijelazu Goričan. Iako su se jučer oglušili na poziv policije i u priopćenju istaknuli da se vraćaju tek u nedjelju, danas su ipak krenuli na put za Zagreb.

"Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici gdje ih je privela hrvatska policija, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza našeg izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te glavnog trenera Zorana Mamića i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost", oglasili su se iz GNK Dinama.

Podsjetimo, USKOK je na svojim stranicama objavio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u utaji poreza ili carine.

Prema njihovim tvrdnjama, Zoran Mamić je pribavio imovinsku korist od 52 milijuna kuna, Zdravko Mamić 38,1 milijuna. Dinamo je oštećen za 117,8 milijuna, a proračun za najmanje 12,2 milijuna.

- Prezirem ljude koji potkradaju svoju državu i nisu spremni plaćati poreze. Prezirem kriminalce. Nikada niste čuli da ja ili netko od moje obitelji nije platio račun, rekao je jučer Zdravko Mamić koji je negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i izjavio da je ovo politički progon.

Tijek događanja:

22.00 - Braća Mamić dala su svoje izjave USKOK-u, ispitivanje je obavljeno, a njih dvojica negirala su sve optužbe. Kako prenose njihovi odvjetnici, oni smatraju da se potpuno pogrešno iščitava dokumentacija o nogometnim transferima. Nakon svega vraćeni su na Oranice, gdje će prenoćiti. Sutra bi se trebali pojaviti pred sucem koji će odrediti ostaju li u istražnom pritvoru.

20.50 - Zdravko Mamić ispitan je u USKOK-u i vraćen na Oranice, gdje se nalazi i njegov brat Zoran. 

Jadranka Slokovićnjegova odvjetnica, kazala je da je Zdravko Mamić iznio vrlo opširnu obranu u kojoj je porekao sve za što ga se tereti. Kazala je da po njezinom mišljenju ovdje riječ o malicioznom postupku u kojem se na pogrešan način iščitava dokumentacija o nogometnim transferima.

19.00 - Zoran Mamić dao je iskaz i vraćen je na Oranice, a  u USKOK je stigao Zdravko Mamić. Odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je da ima primjedbi.

- Mišljenja smo da se pod svaku cijenu Zorana i Zdravka Mamića trebalo pritvoriti po stranim organima, jer su nam se davala krive obavijesti kad se možemo, a kad ne možemo vratiti. Svima nam je jasno da je gospodin Zdravko Mamić prije nego je počela ova hajka na njih bio u Zagrebu, da se obrada radi 2 i pol, tri godine, da su 10-20 puta bilu u Dinamu, da su izuzeli svu dokumentaciju, pa ovakvo hitnim postupanjem u trenutku da svi znaju da su oni van Hrvatske apsolutno nije bila potrebna, rekao je Prodanović, a više o tome pročitajte OVDJE!

17.40 - U USKOK je stigao i Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović. Na pitanje što očekuje odgovorio je: Ispitivanje!

17.20 - Zoran Mamić u policijskom je vozilu prevezen u prostorije USKOK-a u Gajevu, a Zdravko Mamić još je zadržan na Oranicama.

16.20 - Poslijepodne su Mamići stigli u Zagreb i odvedeni su u Oranice. U prostorijama PNUSKOK-a bit će ispitani, a poslije toga idu u USKOK-u na ispitivanje. Nakon toga USKOK će odlučiti o zahtjevu za određivanje istražnog pritvora, o čemu će ponovno odlučivati sud. Hoće li braća Mamić na USKOK-u biti ispitana danas ili sutra još uvijek nije poznato.

>>Mamići izbjegli novinare i otišli kroz podzemnu garažu

>>Igrači gledali Otvoreno i smijali se gazdi Mamiću

>>Kao svaki bogataš, Mamić se natrpao vilama, jahtama, stanovima...

>>Došao je trenutak da vidimo je li Mamić za pravosuđe mali miš

>>Zdravko Mamić: Od prodavača stiropornih sjedalica do faraona hrvatskog nogometa!

>>USKOK za braću Mamić i Vrbanovića traži određivanje istražnog zatvora

Ključne riječi

Komentara 410

CP
Cviet Prigorja
13:06 04.07.2015.

Koga briga za Vrdoljakove transkripte, Krešu Milanovića i Posmrtnu pripomoć. Tko je zampio,zampio je.

KL
Klarahrv
13:07 04.07.2015.

A gdje je Matija Babic vlasnik jednog jugoslavenskog portala? Koliko je òn ostetio drzavni proracun?

SZ
stipe.zebic.3
13:15 04.07.2015.

Porezna na Prisavlju - HRT dužan 422 milijuna kuna poreza ...izvor jutarnji list EPH 800milijuna ,...milijuna itd index...miljuna !! A vi (junačine s pseudonimima) dajte pravo ime i prezime,pa onda komentirajte !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije