Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATEJ MAMIĆ:

Cedevitaši nisu Warriorsi pa da suparnicima smiju dati 22 koša fore

Matej Mamić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
03.10.2018.
u 07:00

– Nedopustivo je da u prvom poluvremenu primimo 53 koša, i to na svom terenu. Takvo otvaranje sezone u svojoj dvorani prilično je neobjašnjivo i to je nešto što nisam očekivao ni u najružnijoj noćnoj mori.

Eurokup je po snazi drugo klupsko natjecanje u Europi u kojem Cedevita, pod stručnim vodstvom Ace Petrovića, pamti i svoj najveći uspjeh, nastup na Final Fouru 2011. u Trevisu.

Nakon toga svjetliji trenuci Cedevite bili su i nastup u Top 16 Eurolige (u sezoni 2015./2016.) pod trenerskom palicom Veljka Mršića koji je sezonu kasnije zajedno s igračima imao peh da se u skupini drugog kruga Eurokupa namjeri na kasnije finaliste tog natjecanja, Valenciju i Malagu.

Kod Sita se radi puno i dobro

Ovaj put ždrijeb je Zagrepčane svrstao u skupinu s ruskim Lokomotivom te s berlinskom Albom, poljskom Gdynijom, Limogesom i turskim Tofaşem.

– Vjerujem da ćemo biti kompetitivni i proći u drugi krug – optimist je sportski direktor Matej Mamić kojem nije jasno kako se njegovoj momčadi mogla ponoviti ista u pogreška u dva susreta s najjačim srpskim klubovima.

Naime, i u Superkupu protiv Crvene zvezde, ali i u 1. kolu ABA lige protiv Partizana cedevitaši su protivniku “dali 22 koša fore” i onda se pokušavali vaditi naknadnom borbenošću. A to si dopustiti mogu samo NBA prvaci Golden State Warriorsi.

– Nedopustivo je da u prvom poluvremenu primimo 53 koša, i to na svom terenu. Takvo otvaranje sezone u svojoj dvorani prilično je neobjašnjivo i to je nešto što nisam očekivao ni u najružnijoj noćnoj mori. Tim više što su na treningu prije utakmice sve pogađali – ističe Mamić.

Sportski direktor svom španjolskom treneru Situ Alonsu zasad ništa ne zamjera.

– Kod Sita se radi puno, radi se dosta dobro i zato nema panike, jer vjerujemo da će to s vremenom sve sjesti među igračima i u smislu hijerarhije na terenu. Mi nismo doveli jednog pojedinca koji će sam riješiti utakmicu, jer za takvog nismo imali novca, no imamo dovoljno kvalitetnih igrača da igramo puno bolje nego na startu sezone. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
12:35 03.10.2018.

Nedopustivo je višegodišnje trošenje toliko novaca bez rezultata!!! Zašto niste uzeli hrvatske nadarene juniore i kadete i od njih za par godina napravili prave igrače?Očito Cedevitu vode ljudi s puno sredstava,a malo vizije.

SL
smokvin list
20:19 03.10.2018.

Cedevita je jedini klub koji spašava klupsku košarku kod nas. Rade oni sa klincima školu košarke i osvajaju super rezultate što ce biti vidljivo kroz 5 do 7 godina. Svaka cast covjeku koji neda da hr. košarka propadne.Samo tako naprijed cedevita go!!!

CH
che99
14:44 03.10.2018.

ekipa bez okusa, boje i mirisa... bez ikakvog identiteta.. gotovo negledljivi a ovaj momak, direktor lupa gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije