Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vizualni identitet

Cedevita uoči nove sezone predstavila nove dresove i novi logo

KK Cedevita
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
13.09.2016.
u 23:40

Cedevita će u ovoj sezoni u četiri natjecanja odigrati i do 90 utakmica pa smo bili promorani na popisu imati 23 igrača - ističe direktor kluba Davor Užbinec

U košarkaškom klubu Cedevita predstavili su novi logotip kluba s kojim su preuzeli narančastu boju svog glavnog sponzora Cedevite, a s time i novu garnituru dresova pri čemu su "manekeni" bili centar Miro Bilan (narančasta), razigravač David Stockton (crna) te krilni-centar Marko Arapović (svjetlo-plava).

- Meni se ova promjena jako sviđa i nadam se da ona najavljuje ostvarivanje nekih dosad neostvarenih klupskih ciljeva kao što je osvajanje ABA lige - istaknuo je kapetan Miro Bilan.

- Već neko vrijeme razmišljali smo o tome da napravimo iskorak, da budemo drugačiji. Naš stari logotip imao je puno sličnosti s nekim drugim logotipima, i bio je pomalo zastario. Htjeli smo biti modernji i iz toga crpiti novu energiju i snagu, jer u čak 80 posto europskih klubova prevladavaju crvena, bijela i plava boja - objasnio je direktor kluba Davor Užbinec.

Po direktorovim riječima, Cedevita će ove sezone u četiri natjecanja (Eurokup, ABA liga, Prvenstvo Hrvatske i Ćosićev kup) odigrati blizu 90 utakmica pa su zato i registrirana čak 23 igrača.

- Sve ove godine nedostajala nam je jedna razvojna stuba za igrače proistekle iz kluba i kada smo već priveli kraju pregovore s jednim klubom da bude naša druga momčad u kojem bi se razvijali igrači kojima je isticao juniorski staž, promijenio se sustav natjecanja koji nas je prisilio da na popisu imamo puno igrača i da napravimo takozvani prošireni tim. Jer, koliko god tu nema sportske logike, mi smo pristali igrati Prvenstvo Hrvatske od čak 14 klubova kako bismo u tom dijelu pružili ruku Hrvatskom košarkaškom savezu u nastojanjima da se oporavi hrvatska klupska košarka. A naši mladi igrači će u Prvenstvu Hrvatske dobiti priliku da nastupaju u natjecanju u kojem njihova momčad neće biti superiorna jer uz sebe neće imati igrače koji stvaraju prednost, već će morati učiti na svojim pogreškama - kazao je Užbinec dodavši da je proračun kluba ostao na razini prošlosezonskog.

Prije predstavljanja konačnih rezultata "rebrandinga" kluba, gostima je prikazan prigodni film koji započinje kadrovima nekih od najbolnijih poraza u povijesti kluba kao što su porazi u Ćosićevu kupu od Zadra (košem Batura) i Cibone (košem Nicevića) te poraz u finalu ABA lige. No, iz tih poraza izraslo je korijenje danas najjačeg i financijski najstabilnijeg hrvatskog košarkaškog kluba (trostrukog prvaka Hrvatske) kojeg su gradili i treneri poput Aleksandra Petrovića, koji je pak danas na posve drugoj strani, na čelu najvećeg rivala Cibone. Baš stoga nam se i čini kako njegova izjava iz tog vremena o tome "kako je Cedevita najzdraviji košarkaški projekt u ovom dijelu Europe" nije slučajno izabrana.

A taj film uvrštena je i izjava vlasnika glavnog sponzora kluba Atlantic Grupe Emila Tedeschog.

- Naš dugoročni plan je dočekati europski ogranak NBA lige pa da grad Zagreb uvedemo u društvo gradova kao što su Madrid, Atena, Moskva...

Oko tog plana Cedevita i njeni simpatizeri morat će se strpjeti jer će klub ove sezone igrati Eurokup i to pod, još uvijek, neukinutom prijetnjom kažnjavanja od strane nacionalnog saveza.

Komentara 2

M6
miro 62
18:12 15.09.2016.

Sa velikim veseljem i guštom pratim Cedevitu u svom razvoju od malog kvartovskog kluba do najbolje momčadi u Hrvatskoj sa tri naslova prvaka u zadnje tri godine.I sve to sa novcem privatne kompanije koju vode zaljubljenici u košarku.Ova današnja izjava govori da ljudi imaju viziju i siguran sam da će za nekoliko godina Cedevita postati dio nove evropske NBA.Navijam za vas svim srcem.

Avatar arba_arba
arba_arba
19:03 19.09.2016.

koga, osim mira 62, zanima Cedevita ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije