Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klub pred prekretnicom

Cedevita se više ne želi sramotiti i zbog toga odlazi iz Zagreba?

Cedevita hrvatski prvak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
18.06.2018.
u 14:33

Cedevitaši se više ne žele sramotiti u Eurokupu s obzirom na to da je dvojka Doma sportova zacijelo najneuglednija dvorana u tom natjecanju

Nakon odvažna poteza vezanog uz novog trenera kluba, a angažirali su Španjolca Sita Alonsa, pred vodstvom Cedevite još je jedna vrlo važna odluka. Naime, čelnici kluba moraju odlučiti gdje će igrati svoje utakmice sljedeće sezone. A lako bi se moglo dogoditi da to ne bude u Zagrebu.

Cedevitaši se više ne žele sramotiti u Eurokupu s obzirom na to da je dvojka Doma sportova zacijelo najneuglednija dvorana u tom natjecanju, a za takvu ozbiljno konkurira i u ABA ligi i za ova dva natjecanja žele u Draženov dom. No, Cibona se protivi, ne želi ostati bez svog komfora i teško je vjerovati da će se cedevitašima želja lako ostvariti. Osim ako stvar ne presiječe osobno gradonačelnik Bandić.

Zbog takvih okolnosti, Cedevitin predsjednik Mladen Veber i direktor Davor Užbinec, potražili su rezervno utočište u Varaždinu, ne tako udaljenom od Zagreba, s vrlo lijepom novom dvoranom. Bila bi šteta za zagrebačke poklonike sporta da Cedevita ode iz Zagreba, pa bi gradski oci trebali razmisliti što u tom smislu oni mogu učiniti. Doduše, i ljudi iz našeg najjačeg kluba ne bi smjeli tražiti da se skidaju Cibonine svečane zastave, s istaknutim godinama osvojenih prvenstava, a pogotovo ne dresovi Petrovića, Nakića i Knege. A cibonaši bi trebali pristati da pokoji trening odrade u Cedevitinu Domu košarke na Zagrebačkom Velesajmu, što im je i ponuđeno.

Uostalom, možda je ovo prilika da se obnove razgovori o fuziji ovih dvaju klubova.

Ključne riječi

Komentara 3

NO
nostradamus11
15:08 18.06.2018.

vratite djecu na igralista...organizirajte financiranje sportova (ne samo nogometa gdje zadnja zupanijska prcija ima igrace na placi)..pa mozda budemo imali koga da nas predstavlja,a ne smjesbog ukica..prevaru nad prevarama kd igraca..naslov prvaka slavite pred praznim tribinama..sramota gdje nam je kosarkaka danas..od nase kosarke profit ostvaruje samo cedevita (i to mislim na pice,a ne klub) od silne reklame

DU
Deleted user
11:50 19.06.2018.

Hrvati nevole Aba jugoligu. Ona nam je uništila košarku i klubove. Naši klubovi igraju u njoj zbog nekolicine hrvatskih jugonostalgičara. Litvanski Žalgiris igra samo u njihovoj nacionalnoj ligi i jedan je od najboljih klubova u europi! Zemlja sa manje od 3 milijuna stanovnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije