Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita se opet jedva provukla, Rimac: FMP je trebao pobijediti

Cedevita - Cibona
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
10.02.2019.
u 22:48

Protiv nominalno slabije momčadi kao što je FMP hrvatski prvak opet se kockao (87:85) i opet se provukao kao prošli tjedan u Laktašima, no nastave li ovako defenzivno neodgovorno negdje će platiti cijenu

Baš kao i u prošlom kolu u Laktašima protiv Igokee, košarkaši Cedevite i protiv beogradskog FMP-a provukli su se kroz iglene uši. Da je Stefan Pot sa zvukom sirene iz kuta pogodio otvoreni šut za tricu sada bismo razglabali o nedopustivom kiksu hrvatskog prvaka.

No, već gotovo izgubljenu utakmicu (četiri minute prije kraja bilo je 77:84), Zagrepčani su preokrenuli zahvaljujući Amerikancu Pullenu (21 koš, 4 trice) i Slovencu Muriću (18 koševa). Pullen je u završnici najprije pogodio tricu i dvicu, a potom je, 76 sekundi prije kraja, asistirao Muriću za presudnu tricu za 87:85.

Nakon velike drame, odlični Slovenac, koji je bio i najkorisniji igrač utakmice (9 skokova) ustvrdio je:

- Iako prilično mladi, košarkaši FMP-a igrali su zrelu košarku i točno su znali gdje nas mogu kazniti. No, hvala Bogu, dobili smo. Nama je do kraja ligaškog dijela svaka važna, a njima nije jer su osigurali ostanak pa mogu igrati opušteno. Osim toga, na Balkanu je najbolja škola košarke i vi nikoga ne smijete podcijeniti inače će vas kazniti. Mi smo opet odigrali loše, ali smo pobijedili, no kada dođe doigravanje bit će to druga priča - kaže Murić.

A u doigravanju će Cedevita na Partizan ili Budućnost koji su sinoć odmjerili snage. Pobijedio je Partizan (76:67) za međusobni skor 1-1, uz bolju koš-razliku.

Je li ovo cedevitašima bila dovoljna opomena uoči gostovanja kod fenjeraša Olimpije i Krke? Pitali smo to Murića.

- Nama očito treba neko vrijeme da se probudimo, netko valjda treba povesti s 10 koševa da se mi trgnemo. A kada je tako potroši se puno energije, a onda se u završnici kockaš - kazao je. 

Što za to kockanje kaže Cedevitin trener Slaven Rimac?

- S našim dobrim igrama mi smo, u jednu ruku, sami sebi stvorili pritisak da čuvamo to drugo mjesto. Puno stvari nije funkcioniralo, a poznato je da FMP u svom dobrom danu može stvoriti probleme svima. Po svemu što se vidjelo danas, FMP je trebao pobijediti, no tako je to u košarci. Naši iskusniji igrači na kraju su reagirali dobro i mi smo pobijedili.

Nastave li se baviti hazardom ove vrste, cedevitašima će se to prije ili kasnije obiti o glavu.

- Dolazimo iz razdoblja u kojem smo igrali puno utakmica a nismo imali vremena za niz kvalitetnih treninga, a kada je tako onda principi igre kopne. Osim toga, vi kada igrate protiv Budućnosti ili Zvezde tu je prisutan vrlo snažan motivacijski faktor, koji na ovakvim utakmicama izostane. Ispred nas je sada Ćosićev kup pa će smo se resetirati i ući u seriju ozbiljnih treninga - kazao je Rimac kojem zacijelo odgovara kako je završila beogradska utakmica Partizana i Budućnosti.

A pobijedio je Partizan (76:67) i tako se izjednačio s podgoričkim braniteljem naslova, ali i stekao prednost u međusobnom omjeru (1-1) zbog povoljnije koš razlike. A to pak znači, ako Partizan ne kiksa u preostala tri kola da bi Zagrepčani u polufinalu mogli igrati s crno-bijelima. Dakako, ako ne se ne nastave kockati i negdje plate skupu cijenu lošem (defenzivnom) pristupu poslu.

Poredak: C. zvezda 18-1, 2. Cedevita 14-5, 3. Partizan 13-6, 4. Budućnost 13-6, 5. Mega 10-9, 6. FMP 8-11, 7. Zadar 7-12, 8. Mornar 7-12, 9. Cibona 7-12, 10. Igokea 6-12, 11. Krka 5-14, 12. Olimpija 5-13. 

>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije