Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Ćosićeva kupa

MVP finala Krušlin potopio svoj bivši klub Cibonu sa sedam trica

Cedevita - Cibona
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
16.02.2019.
u 23:20

Trener pobjednika Ćosićeva kupa Slaven Rimac priznao: Privolegiran sam u odnosu na kolege u hrvatskim klubovima jer radim u klubu koji može kupiti jako kvalitetne strance i najbolje hrvatske igrače

Pobijedivši u mirnome zagrebačkom finalu na splitskim Gripama najvećeg hrvatskog rivala Cibonu (89:74), košarkaši Cedevite osvojili su sedmi Ćosićev kup (šesti u nizu). Pred tisuću gledatelja, među kojima nije bilo Ciboninih Smogovaca, a najglasnija su bila četvorica Cedevitinih Fakina, u raspoloženu sastavu "vitamina" najbolje su izgledala upravo dvojica negdašnjih Splitovih igrača Filip Krušlin (21 koš) i Toni Katić (13 koševa).

U Cedevitinoj dalekometnoj paljibi, a gađali su trice sa 58 posto uspješnosti (17 od 29), poseban šou imao je branič-šuter Krušlin koji je svom bivšem klubu zabio sedam trica za što je nagrađen i sa trofejem za najboljeg igrača (MVP) finala.

- U posljednje četiri utakmice trice sam šutirao 1-15, a sada sam pogodio 7 od 11. Takav je život nas šutera, a pomogao mi je trener Rimac s razgovorom ali i nekim akcijama postavljenim za mene pa me danas "odčepilo". Zapravo, ja se i ne sjećam kada sam i da li sam ikada zabio sedam trica u jednoj utakmici, a sjećam se da sam upravo ovdje prošle godine protiv Splita u prvih 15 minuta gađao trice 6-6.

Pohvaljeni trener Slaven Rimac ovako je objasnio Kruškino tricaško "ludilo":

- Kao igrač, a bio sam i ja šuter pa sam Krušku znao smiriti, ja sam volio da dvije utakmice prije nekog važnog dvoboja nisam u najboljem šuterskom izdanju. Jer, onda suparnici malo manje na vas paze, a vi ako krenete teško vas je zaustaviti.

Sinoć je kompletnu Cedevitu bilo teško zaustaviti, pa tako i igrače koji dosad nisu igrali neke važne uloge poput Mustapića i Bošnjaka što je ustvrdio i Cibonin trener Ivan Velić:

- Pokušavali smo sve, kombinirane obrane, visoke i niske petorke, no nije išlo protiv suparnika koji je imao ovakvu šutersku večer. Mi smo bili usredotočeni na Stipanovića, Cooka i Pullena, no jako dobro odigrali su igrači poput Krušlina, Murića i Katića.

A Toni Katić, dečko iz Ploča, kazao je:

- Nije lako braniti naslov iz godine u godinu, a da smo izgubili bilo bi to najveće iznenađenje ikad. Ja sam ovdje na Gripama praktički odrastao i meni je uvijek lijepo igrati u hramu košarke.

Kod pobijeđenih isticali su se Markota (14) i Rogić (14), a jedan od potištenijih vukova bio je kapetan Marin Rozić (37) koji svoju 800-tu utakmicu u Ciboninu dresu nije uspio uresiti devetim trofejem u svom 19. finalu u domaćim natjecanjima.

- Za razliku od Cedevite koja je na putu do finala imala dva lakša treninga, mi smo se prilično pomučili i ostali bez energije u rezervoaru snage. Čak sedam njihovih igrača zabilo je tricu, a Kruška je bio fantastičan - rekao je dugovječni kapetan.

U pratnji predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića, pobjednički pehar Cedevitinu kapetanu Andriji Stipanoviću uručila je gospođa Ljerka Ćosić, supruga nezaboravnog Kreše. Koliko god je bio radostan zbog svog trećeg trofeja s Cedevitom, toliko je Stipanović bio ljut na sebe jer ovo nije bila njegova večer (5 skokova, 3 asista, 1 koš).

- Bio sam živčan što mi ne ide, no Žganec je odigrao sjajno (13 koševa, 7 skokova) i suigrači su osvojili trofej bez mog doprinosa. U Splitu sam se igrački afirmirao, a i ovdje sam bio kapetan, ali nisam uspio tada podići pehar pa sam sretan što sam u tome uspio, na istom parketu, ali u dresu Cedevite.

Iskren je bio i njegov trener Slaven Rimac koji je kazao ono što bi rijetki njegovi kolege kazali:

- Moram biti iskren da sam privilegiran u odnosu na sve druge trenere u Hrvatskoj jer radim u klubu koji može kupiti jako kvalitetne strance i najbolje hrvatske igrače. I zato se ja za razliku od kolega malo više bavim psihologijom nego stvarnim košarkaškim problemima.

U pobjedničkom zadovoljstvu Rimac je svojim igračima, svima onima koji ne igraju za reprezentaciju, obećao cijeli tjedan slobodan.

- Izuzetno sam sretan što smo s trofejem zaokružili jedno kvalitetno razdoblje u kojem smo napravili jako dobar posao u ABA ligi. Sada ćemo imati priliku odmoriti a potom nas čeka razdoblje sa samo jednom utakmicom tjedno što nam ide na ruku. Moje veliko zadovoljstvo je i to što su gotovo svi igrači dali svoj obol, pa tako i igrači koji su dosad imali manje uloge poput Mustapića i Bošnjaka, a to je veliki dobitak za trenera i klub.

Recimo, Mustapić je u toj trećoj četvrtini, u koju smo ušli s puno upitnika, odigrao jako dobro i u obrani i u napadu pri čemu smo otišli na ozbiljniju razliku - ustvrdio je Rimac kojem je ovo prvi trenerski trofej s Cedevitom i koji se pridružio Perasoviću, Mršiću i Erjavcu kao jedinima u hrvatskoj košarci koji su domaći Kup osvajali kao igrači i treneri.

.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije