Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvije Begić

Čast mi je igrati protiv Vlašića, Lovrena i ostatka društva...

25.09.2020.
u 10:31

- Posušje pratim, naravno. Dosta mojih prijatelja igra tamo i drago mi je što su odlično startali u prvenstvu jer start je jako bitan i nadam se da će i dalje biti u vrhu i naravno da se otvori šansa za ulazak u Premier ligu - ističe Begić

Zanimljiva je sportska karijera Posušanina Silvija Begića koji je u prošlom kolu Prve ruske nogometne lige izborio mjesto među jedanaest najboljih. To je tim važnije jer je svojom igrom potvrdio da je teška godina puna ozljeda za njim srećom prošlost i da ovo neće biti prvi put da se nađe među jedanaest najboljih.

A počeo je na posuškom Mokrom docu, danas jednom od najljepših nogometnih stadiona u BiH.

Tamo ga je u HŠK Posušje sa sedam godina upisao otac Miroslav i sam svojedobno nogometaš.

Pauza zbog ozljede zgloba

– Istina, počeo sam u Posušju. Kao kadet sam igrao za Imotski, odakle sam se kao junior vratio u Posušje i igrao za seniore i juniore i to mi je dosta pomoglo u razvoju. Čak sam kao junior bio kapetan seniora.

Kad sam završio svoj juniorski staž, otišao sam u Kamen iz Ivanbegovine (Imotska krajina, Općina Podbablje, op.a.) koji je tada igrao 3. HNL-jug. To je bila jako dobra liga za razvoj mladih igrača. Ovom prigodom bih zahvalio svom rođaku Zvonimiru Begiću Ćundi (danas prvotimac Širokog Brijega, op.a.) koji me je doveo u taj klub i skupa sa mnom svaki dan putovao na treninge.

Tu sam se nametnuo i bio standardni igrač u obrani i odigrao jako dobru sezonu pa sam dobio poziv od direktora Rudeša da dođem na probu. U Rudešu sam na probi proveo tjedan dana i ostao.

S Rudešom sam dvije godine igrao Drugu HNL. Najbolje utakmice odigrao sam baš protiv Intera, koji je te druge sezone ušao u Prvu HNL, i tako sam dobio poziv od direktora Intera i tadašnjeg trenera Toplaka. S Interom sam potpisao ugovor na dvije godine – ističe Begić.

Potom je spakirao kofere i odlučio okušati se u inozemstvu. Njegov prvi inozemni klub bio je tada ruski drugoligaš Orenburg. S njim je u drugoj sezoni postao prvoligaš. Došao je u društvo velikih ruskih momčadi. Prva liga bila je novi veliki izazov pred Begićem čije su odlične igre u dresu Orenburga i te kako bile zapažene pa je odlazak u Rubin iz Kazana bio novi izazov.

U prošlom kolu Silvije Begić bio je u idealnoj jedanaestorici. Jedan je od desetorice igrača u Prvoj ruskoj ligi. Rusi očito sve više cijene igrače s naših područja, posebno one hrvatske.

– Veliki mi je to poticaj za dalje s obzirom na to da sam imao veliku pauzu od godinu dana i tešku ozljedu tako da mi je ovo jedan motiv za dalje – naglašava Begić.

Kako ste se snašli u Rubinu i kolika je razlika igrati u Orenburgu i Rubinu?

– U Rubinu se iskreno još snalazim. U početku sam bio ozlijeđen. Imao sam tešku ozljedu skočnog zgloba, puno sam izgubio, ali, hvala Bogu, vratio sam se. Što se tiče razlike između bivšeg i sadašnjeg kluba, mogu reći da je Rubin vrhunski klub. Na visokoj su razini od vodstva kluba pa do samih igrača...

U klubu imaš sve što bi jedan klub na vrhunskoj razini trebao imati dok je Orenburg manji klub pa je samim tim manji i budžet kluba i klupska infrastruktura. Što se tiče kadra, normalno je da je konkurencija tu puno veća. Mnogo je dobrih, mladih i talentiranih igrača i igra se napadački nogomet za razliku od Orenburga gdje se igra više temeljila na obrani – ističe Begić.

Pratite li Posušje, kao svoj bivši klub u kojem ste poniknuli? Odlično su krenuli u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Posušje pratim, naravno. Dosta mojih prijatelja igra tamo i drago mi je što su odlično startali u prvenstvu jer start je jako bitan i nadam se da će i dalje biti u vrhu i naravno da se otvori šansa za ulazak u Premier ligu. Mislim da bi to bila velika stvar za grad i igrače naravno, posebno za mlade da se pokažu u elitnom rangu i dao Bog jednog dana da odu u inozemstvo jer siguran sam da mogu. Tako da, sve pohvale upućujem klubu, stručnom stožeru, igračima i, naravno, navijačima.

Može igrati protiv svakoga

Eto tako. Na našu konstataciju i svojevrsno pitanje kako će mu biti igrati protiv Lovrena, Ćorluke, Vlašića, samo se nasmijao i prije ulaska u zrakoplov kroz smijeh rekao:

– Hahaha protiv svakog se može igrati. Bit će mi čast i zadovoljstvo.

Poznajući ga, njegovu upornost, karakter i očaranost nogometnom igrom, vjerujemo kako će još koji put biti među najboljih jedanaest nekog sljedećeg kola Prve ruske nogometne lige. Samo da ga mimoiđu ozljede, a ne da kao prošle sezone zbog ozljede ne istrči na teren.

Ako vjeruješ u pobjedu, odigraj na Germaniji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije