Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bili su ispali

Carrillo: Ako nisam zadovoljio, spreman sam i otići iz Hajduka

Foto: Reuters
1/8
25.08.2017.
u 09:37

- Nisam zadovoljan. Hvala navijačima. Razočaran sam, više smo zaslužili od rezultata na kraju utakmice - počeo je Carrillo.

Zaista je sve sinoć na Poljudu u jednom trenutku zamirisalo na povijesnu utakmicu i veliko splitsko slavlje. Gotovo tri sata prije početka utakmice, Poljud je gorio. A sa zvučnika taktovi koji su se pjevali u doba kada su poljudsku travu sedamdesetih i osamdesetih godina gazile legendarne i najuspješnije generacije splitskog kluba.

Sve je bilo spremno za spektakl. Danima uoči susreta svaki navijač Hajduka bio je uvjeren da splitska momčad može napraviti čudo. No, za čudo, u koje su u jednom trenutku povjerovali u Splitu, ipak treba malo više zrelosti ili ako baš hoćete - sreće! Zrelost je pokazala momčad Joana Carrilla u prvih 45 minuta. Bez imalo pretjerivanja, nadigrali su momčad Evertona u prvom poluvremenu Hamza Barry, Nikola Vlašić, Josip Radošević, Ahmed Said i ostatak momčadi savršeno su odrađivali zadatke. Za razliku od prve utakmice, nisu se uplašili i vjerojatno igrali na granici svojih mogućnosti. Činilo se da se sve posložilo kada je u 42. minuti bomba Josipa Radoševića s 25 metara odsjela u mreži Jordana Pickforda. Baš to je Hajduku trebalo. Pogodak kao nagrada nakon što su u pravoj fazi utakmice pokazali autoritet. Gotovo pa dostatan za prolazak protiv momčadi koja je u ovom prijelaznom roku potrošila 150 milijuna eura za pojačanja. A jedno od najskupljih, Gylfi Sigurdsson, kojeg su platili 50 milijuna eura pokazao je zašto je doveden.

Koeman: To je gol sezone

Bilo je to Hajdukovo otvaranje drugog poluvremena kao iz noćne more. Sigurdsson je presjekao Barryjevo dodavanje i s četrdesetak metara iskosa lobao istrčalog Stipicu.

- Bio je to nevjerojatan gol. Morate biti jako inteligentni da reagirate u ovoj situaciji. To je pogodak sezone, već sada to mogu kazati - počeo je gostujući trener Ronald Koeman.

1/1

- Dobro smo igrali iako nam je trebalo malo vremena da krenemo s igrom. No, zadovoljan sam. Iako nam je taj njihov pogodak bitno otežao stvari. Bilo bi teško da smo primili i pogodak s bijele točke, jer je u tom trenutku bilo dosta do kraja - kazao je Koeman.

Osvrnuo se na ozračje na tribinama.

- Bio je to veliki test za mlade igrače. Europska liga nije najviši nivo, no svi žele biti dio europske nogometne priče. Zaslužili smo to! - kazao je Koeman i nastavio čavrljati s engleskim novinarima o izazovima koji ih očekuju u nastavku Premiershipa.

Ali frustrirajuće je što ni taj Sigurdsson sinoć nije izgledao kao igrač vrijedan 50 milijuna eura! A kada je u 65. minuti Said promašio udarac s bijele točke, jasno je bilo da je priča završena.

Imali su puno sreće

- Nisam zadovoljan. Hvala navijačima. Razočaran sam, više smo zaslužili od rezultata na kraju utakmice - počeo je Carrillo.

Neće samo Stipica imati traume nakon ove utakmice. Neće biti lako ni Saidu, koji se doslovce naguravao s Antom Ercegom koji je htio izvesti jedanaesterac.

- Ta svađa bila je glupa jer je dogovor da ga izvodi onaj igrač koji se bolje osjeća. No, nema tu više priče - kaže Carrillo.

Možda bi bolje bilo da je Said dao loptu Ercegu. Jer, čak i s primljenim pogotkom, Hajduk je izgledao da ima ‘forcu’ napraviti čudo. Koje će ova generacija ipak još pričekati.

A o Sigurdssonovu pogotku sezone, Carrillo je kazao:

- Imali su sreće. Od 200 udaraca na gol, možda samo jedan ulazi u mrežu. No, nakon tog gola smo podigli svoju igru. Trebali smo pobijediti ovaj Everton. Teško da ćemo dobiti ovakvu priliku. Englezi sigurno nisu nikada doživjeli ovakvo ozračje.

Europska liga je bila cilj, ali on nije ispunjen?

- U nogometu ima dobrih i loših stvari. Ako ti ne ide, klub mi se može zahvaliti. Ako mi sutra sportski direktor kaže da nisam ispunio očekivanja, spreman sam otići - kazao je Carrillo.

No, pozicija Španjolca na klupi splitske momčadi nikako ne bi trebala biti upitna. On sigurno ostaje. 

Komentara 11

Avatar Made in Germany
Made in Germany
09:57 25.08.2017.

Spanjolac je doveo ovaj klub u samo nekoliko mjesci od 4 do momentalno 2 momcad u Hrvatskoj. Na medunarodnoj sceni, da nije ovog trenera nego naprimjer Katalinica ili Vulica ili tako slicno, majstori sa mora bi vec kleknuli od Levskoga iz Sofije. O Brondby da i ne pricam.

JU
juma
13:08 25.08.2017.

Objektivno, sanse za prolaz bile su male nakon prve utakmice. Carrillo je dobar trener i bilo bi steta za Hajduk kada bi napustio klub. Mladi Vlasic treba dobiti poziv u reprezentaciju. Takav igrac nam nedostaje medju vatrenima. Vec sada je daleko iznad Corica i po fizickoj snazi i po nogometnom karakteru.

LI
lika64
10:30 25.08.2017.

podignute glave moze trener svakom pogledati u oci. Isto tako i igrači, dali su srce na terenu. BRAVO BILI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije