Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski rukometaši u 40 dana doživjeli preobrazbu

Carinici skidali naše, Lino Červar bio je među prvim čestitarima Goluži

'11.03.2011.,Split, Hrvatska rukometna reprezentacija stigla u Split u hotel Atrium  gdje ce u Nedjelju igrat kfalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Spanjolaca Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
11.03.2011.
u 20:27

Željeli smo se Splitu odužiti za sve ono lijepo na Svjetskom prvenstvu, zato smo ponovo tu, kaže Goluža

Osim sjećanja na kašnjenje zrakoplova i čekiranje koje je trajalo sat i pol, Hrvatskoj će Španjolska i Ciudad Real ostati u ugodnom sjećanju.

– Kamo putujete? – svakom od 85 putnika čarterskog leta u Split djelatnice zračne luke postavile su isto pitanje.

Skidanje na carini

A nastavak se zbio na carini, pa su neki morali i tenisice skidati kako bi se Španjolci uvjerili da ne nose ništa opasno. Goluža i njegovi momci nosili su samo dva boda, valjda su to carinici tražili. No, nije to pomutilo dobro raspoloženje u hrvatskom taboru. Reprezentacija u Ciudad Realu, naravno u pozitivnom smislu, nije bila za prepoznati u odnosu na Švedsku.

Želja za pobjedom, obrana 6-0 na najvišem mogućem nivou, nervoza, posebno se to tiče Ivana Balića, što je iznimno bitno, ostavljena je negdje u zraku... Eh, da su u obrani naši tako igrali u Švedskoj, ne bi nam Doder uzeo snove. U ovih četrdesetak dana bezvoljnici su se preobrazili u gladijatore željne krvi.

– Ozračje u reprezentaciji nikad nije bilo upitno. Pokazali smo to i u Švedskoj kad smo se vratili u posljednje dvije utakmice. Zajedništvo je naša najjača karika, ova pobjeda u Španjolskoj (26:24) je plod toga. Igrači su proveli ideje koje smo pripremili, znali smo da Španjolska ne može pratiti ritam koji smo nametnuli – rekao je izbornik Slavko Goluža, koji je primio brojne čestitke za pobjedu, koja nas vodi na Europsko prvenstvo u Srbiju, a jedna je stigla i od Line Červara.

Što znače vratari...

Vratari, u ovom slučaju Marin Šego, bili su puno bolji i na utakmici se jako dobro vidjelo što znači desetak kvalitetnih obrana u ozbiljnijem susretu. Što znači igrati bez obrana vratara osjetili su Španjolci. Ostali su samo na šest obrana Šterbika do 48. minute, tako da za njih dvoboj u Ciudad Realu nije ni mogao drukčije završiti.

Idealnom se pokazala Golužina ideja kada je uveo Damira Bičanića, koji je igrajući s Duvnjakom i Balićem unio nered u španjolsku obranu. Igra bez ljevaka, sa dva organizatora i jednim pucačem, iznenadila je iskusnog španjolskog izbornika Riveru.

– Izbornik Goluža mi je savjetovao da Šterbiku šutiram visoko. Poznajem ga dobro, sve je lakše kad uđe prva lopta. Na mojoj poziciji konkurencija je jaka, uz Lackovića i Valčića, znao sam da moram biti strpljiv i čekati prigodu. I evo, dočekao sam je – kazao je Bičanić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:49 12.03.2011.

Kljajiću javi se,jedino ako te još neprate bijeli miševi???\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije