Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DINAMO

Čačić: Momčad koju sam ja vodio s današnjom nema nikakve veze

'25.07.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - PFC Ludogorec Razgrad. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
02.10.2013.
u 11:48

Kriza je nastala jer se nije ušlo u Ligu prvaka, sad se treba vratiti pobjedama

Nevjerojatno zvuči podatak da je Dinamo u samo godinu dana gotovo potpuno promijenio momčad. Od igrača koji su izbacili Ludogorec u one dvije lude utakmice, protiv Černomoreca ove godine igrali su samo Sammir (180 minuta) i Beqiraj (40 minuta), dakle samo 14 posto istih igrača.

Nije zgorega podsjetiti, Ante Čačić tada je, u dvije utakmice, koristio ove igrače: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić, Beqiraj, Badelj, Kovačić, Tomečak, Rukavina, Sammir, Ibanez, Čop, Alispahić, Calello i Peko.

Vratar i cijela obrana novi

– To su dvije različite momčadi koje jedna s drugom nemaju veze. A Ludogorec je ipak promijenio znatno manje igrača. Ima bolji kontinuitet kadra. Uostalom, izbacio je Partizan, svladao PSV u gostima. I neće Dinamu biti lako u toj utakmici – kazao je Ante Čačić, bivši trener Dinama, koji je u nedjelju ostao bez posla u Mariboru.

Za razliku od Dinama, Ludogorec je promijenio puno manje igrača. Šest igrača koji su igrali protiv Dinama, igrali su sada i protiv PSV-a i pobijedili u Eindhovenu (2:1), dakle 43 posto je istih igrača. Ukupno gledajući popis igrača koji su prijavljeni Uefi za prošlu i ovu godinu, Dinamo je zadržao 42 posto igrača (Mikulić, Šimunić, Ademi, Sammir, Pivarić, Leko, Halilović, Brozović, Beqiraj, Rukavina, Čop), ali među onima koji su ostali su treći vratar Mikulić te Halilović koji tada i nije igrao. Ludogorec je zadržao 57 posto prošlogodišnjeg kadra (tu su i dalje Čvorović, Barthe, Burgzorg, Choco, Minev, Moti, Caicara, Aleksandrov, Juninho, Dijakov, I. Stojanov i Marcelinho).

Najgore je za plave što su cijela obrana i vratar novi.

Dinamu na ruku ne ide ni atmosfera koja je nastala zbog loših rezultata.

– Razlog za lošije rezultate? Ma to je taj mjesec rujan. Nije se ušlo u Ligu prvaka i nastalo je veliko pražnjenje. A i da se ušlo, pa izgubilo na startu, opet bi bilo slično – kaže Čačić.

Otegotna okolnost Ludogorecu može biti to što igra u Sofiji, a ne u Razgradu.

– Naravno da je to bolje za Dinamo. Prednost je i u činjenici da Bugari imaju u glavi da u dvije utakmice nisu pobijedili Dinamo, možda imaju kompleks zbog toga. K tome, plavima je možda lakše u gostima, ipak je manji pritisak, možda bude i nešto više prostora – smatra bivši strateg plavih.

Kako god bilo, šanse Dinama da napokon proljeće dočeka na europskoj sceni jako su pale nakon poraza od Černomoreca.

Promijenili i manje trenera

– Kad smo saznali suparnike činilo se da će Dinamo biti jedan od dva vodeća kluba u skupini, no poraz od Černomoreca, ali i pobjeda Ludogoreca kod PSV-a, govori da baš i neće biti tako. Ludogorec drži kontinuitet, od treće lige sjajno igra sve do danas, a Černomorec je u vrhu ukrajinske lige. No, Dinamo ima kvalitetu da nešto napravi, Bugari su svjesni da bi nakon pobjede u Nizozemskoj, s dvije domaće pobjede išli dalje. To im može biti motiv, ali ih može i sputati – zaključio je Čačić.

Da, Dinamo je otad promijenio i trenere. Čačića i Jurčića, a došao je i treći – Ivanković. Ludogorec je smijenio Ivajla Peteva i doveo Stojču Stojeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije