Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koja je svrha utakmice?

Čačić je pustio Modrića, a Rafa Benitez ga uopće ne štedi!

Ivan Rakitić i Luka Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
14.11.2015.
u 20:47

Ako je izbornik imao ideje o uspostavi automatizama u igri, u uigravanju dvojca Modrić – Kovačić, o suradnji bočnih igrača..., sve će morati ostaviti za neku drugu zgodu.

Tko zna sjete li se ovih dana Luka Modrić i Cristiano Ronaldo u suncem okupanome Madridu svoga prijatelja Pepea, “bačenoga” u pet tisuća kilometara udaljeni ruski Krasnodar? “Falimo ti, Pepe? Ovdje kod nas je 21 stupanj, kratki rukavi, na treningu zafrkancija, čak se i Rafa jednom nasmijao”, pišu CR i Luka u sms-u plećatome Kepleru Limi, poslanome na surovu rusku frontu, gdje je Portugal danas igrao prijateljsku utakmicu s “našim” Rusima. 

Koliko je jak Fifin termin u studenome i koliko klubovi drže do nacionalnih reprezentacija, najbolje će ilustrirati fotografije iz Realova trening-kampa, gdje su Benitezu na oku svi najvažniji igrači. Vratar Navas ceri se iz bazena, Sergio Ramos lagano trčkara po traci, dok se Varane, Marcelo, Modrić, Ronaldo, Benzema, Kroos, Bale, pa Carvajal, Nacho, Casemiro nimalo ne štede na igralištu. 

Kada je pred vratima španjolski Clasico (subota, 21. studenoga), ništa se ne prepušta slučaju, i nema tog nacionalnoga saveza ili europskoga izbornika koji će narušiti tu idilu. 

Prva Antina glavobolja 

I dok njemački ili francuski izbornici Löw i Deschamps lako pregrme izostanke glavnih vedeta, pa Kroosovu ulogu preuzme Schweinsteiger ili Benzeminu Martial ili Giroud, Ante Čačić suočen je s prvom većom izborničkom glavoboljom. U Rusiju će gotovo s hrvatskom B-selekcijom koja nikada nije igrala u tome sastavu, s obzirom na spektakularan popis izostanaka: Lovren, Modrić (pošteda), Subašić, Rakitić, Ćorluka, Jedvaj (ozljede), Pjaca, Kovačić (mlada reprezentacija). To su noge vrijedne gotovo 160 milijuna eura i kada su svi na okupu, u stanju su Ruse pojesti za doručak. 

A sada smo prisiljeni u Rostov na Donu ići samo kao solidan sparing-partner, što si selekcija koja pretendira na poziciju u europskom vrhu ne bi smjela dopustiti. Postoji li uopće dobra vijest vezana uz tu utakmicu, onda je to tek činjenica da će novi hrvatski izbornik na djelu vidjeti igrače iz drugoga ili trećega plana, poput Leškovića i Močinića iz Rijeke, pa već zaboravljenoga i u Engleskoj obeshrabrenoga Kramarića, kao i neuništivoga Ivicu Olića, čija je minutaža u HSV-u zanemariva. Bit će to i prilika za povratak Mandžukića u pucačku formu, odnosno lov na poziciju trećega strijelca reprezentacije u povijesti. 

Kapetan Darijo Srna ima 22 pogotka na kontu (a nije zabio još od Islanda prije dvije godine), Olić 21, a Mandžo 20 pogodaka. Šuker i Dudu još su nedodirljivi na prva dva mjesta. Ako je Čačićeva sreća u tome što je u studenome izbjegao stres dodatnih kvalifikacija, pa je na pladnju dobio revijalku s Rusima, njegovu frustraciju može izazvati činjenica da u gotovo tjedan dana koliko je imao reprezentativce na okupu nije imao priliku za uigravanje udarnoga orkestra. 

Anti i njegovim izabranicima uspio je samo sedmodnevni team-buidling, što također ima svoje čari. 

Uigravanje drugi put 

Ako je izbornik imao ideje o uspostavi automatizama u igri, u uigravanju dvojca Modrić – Kovačić, o suradnji bočnih igrača..., sve će morati ostaviti za neku drugu zgodu. Bojimo se, tek za ljetne, završne pripreme za Europsko prvenstvo, jer jedino će tada imati dovoljno vremena. Naime, svi proljetni Fifini termini prijateljskih utakmica reprezentacija bit će prekratki za primjenu i razradu Čačićevih taktičkih zamisli.

>>Ante Čačić u problemima – u Rusiju putuje sa samo tri stopera

>>Čačić: U utakmici s Rusijom isprobat ćemo Kalinića i Mandžukića zajedno u napadu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije