Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslabljena momčad

Čačić ima puno problema, otkrivamo njegov plan za Fince!

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
04.10.2017.
u 10:10

Problematičan je jedino Mitrović, to jest njegovo neigranje u Beşiktaşu. Naime, Slavonac je ove sezone igrao za svoj klub samo 19 minuta

U 24 utakmice, u koliko je vodio Hrvatsku, Ante Čačić nikada nije imao više izostanaka igrača nego sada prije dvoboja s Finskom i Ukrajinom.

Zbog ozljeda, Čačić ne može računati na Ćorluku, Jedvaja, Lovrena, Kovačića, Pjacu, N. Kalinića i Barišića, a Badelj će dvoboj s Finskom propustiti zbog žutih kartona.

Pouzdan slavonski dvojac

Apsurdno, ali Čačić će lakše nego ikada odabrati prvih 11 za utakmicu u petak na Rujevici. Pogotovo zadnji red, u kojem je toliko izostanaka da su jedina moguća četvorica koja će istrčati na Rujevici – Vrsaljko, Vida, Mitrović i Pivarić.

Problematičan je jedino Mitrović, to jest njegovo neigranje u Beşiktaşu. Naime, Slavonac je ove sezone igrao za svoj klub samo 19 minuta. No, Mitrović je u dresu reprezentacije uvijek bio pouzdan, nastupio je u tri kvalifikacijske utakmice za SP i u sve tri smo pobijedili. Igrao je svih 90 minuta u pobjedama 1:0 nad Ukrajinom i Finskom te 45 minuta u pobjedi 6:0 nad Kosovom. Zato bi stoperska slavonska linija Vida – Mitrović trebala opet dobro funkcionirati. Desni bek bit će pak Vrsaljko, a lijevi Pivarić.

Općenito, naša zadnja linija najpouzdaniji je dio momčadi u ovim kvalifikacijama.

Hrvatska je u osam kvalifikacijskih utakmica primila samo tri pogotka: naše su vratare matirali samo Calhanoglu i Tosun (Turska) te Magnusson (Island).

Najčvršću obranu cijelih kvalifikacija imaju Njemačka i Sjeverna Irska (s po dva primljena gola), a s jednim više slijede Hrvatska, Švicarska, Engleska, Španjolska i Belgija.

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening
1/23

Ostane li Čačić vjeran uobičajenoj formaciji 4-2-3-1, dva će zadnja vezna igrača u petak biti Modrić i Rakitić, na lijevom krilu igrat će Perišić, na desnom Brozović, a ofenzivni vezni, “desetka”, bit će Andrej Kramarić.

U napadu će pak biti Mario Mandžukić, koji je nedavno na toj poziciji igrao i u utakmici Juventusa.

Pod posebnim povećalom bit će Andrej Kramarić, kojemu Čačić dosad baš nije puno vjerovao. Zanimljivo, Andrej nije odigrao ni jednu cijelu utakmicu od 16 natjecateljskih (ukupno 23) u kojima je nastupio.

No protiv Finske vidjet ćemo je li Kramarić bolje rješenje na polušpici od Rakitića.

A valjda će Krami krenuti i pogoci, posljednji je postigao još 26. kolovoza u 2. kolu Bundeslige Bayeru iz Leverkusena.

Formacija kao u Realu i Barci

Male su šanse da Čačić Finskoj suprotstavi momčad u formaciji 4-3-3.

To bi sigurno više odgovaralo Modriću i Rakitiću jer u takvoj formaciji igraju u svojim klubovima. To bi značilo da bi desni vezni bio Raketa, što je identična pozicija na kojoj igra u katalonskom klubu, u samom srcu vezne linije bio bi Modrić, a lijevo Brozović.

U toj formaciji 4-3-3 izbočeni napadač bio bi Mandžukić, lijevo bi bio Perišić, a desno Kramarić. A tijekom utakmice Ivan i Andrej vjerojatno bi često mijenjali i strane.

Komentara 8

DA
darko2103
10:31 04.10.2017.

Protiv Finske a i Ukrajine ukoliko Lovren bude spreman ja bih postavio samo trojicu u zadnju liniju ( Vrsaljko, Vida,Lovren/Mitrovic)i dodao jos pokreiljivog veznog kao Rog. Nase najjace oruzje je vezna linija i treba da igramo visoko jer dok imamoo Modrica mi mozemo dominirati i protiv boljih repki nego ove dvije. Dok je tu bio Srna on je bio taj dodatni vezni ili krilni nazalost s Pivaricem i Vrsaljkom mi nemamo tu dodatnu opciju prema naprijed.Znaci 3-4-3 .

RI
rikavac
10:41 04.10.2017.

Znaci dvije godine isto patnja sustav igre smijesan i Pivaric se gura ozlijedjen ne ozlijedjen od njega nikake koristi u ofanzivi i odbrani nesto. Mandzi se uporno gura na poziciju na kojoj ne igra vec 3 godine i cudimo se sto slabo golove dajemo. Rakitic igra pozicuju koji nije igrao vise od tri godine a Brozovic se gura na Raketinu poziciju umjesto da ga ubacimo u srce veze.

TH
than
10:51 04.10.2017.

Ovo njegovo vodjenje reprezentacije me podsjeca na kampanjsko ucenje. Cijelo vrijeme se nista ne radi, a onda dodje kraj godine/kvalifikacija. Naravno, tu dolazi do neocekivanih problema, do pozicije gdje ne smijes kiksati, jer vremena/popravnih vise nema. Ali da si ucio, ovaj skupljao bodove od pocetka sada bi se samo nasmijao, jer bi vec odavno 'polozio'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije