Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK CIBALIA Vratar Davor Bursca već je godinama jedan od oslonaca momčadi iz Vinkovaca

Bursca: Možemo se nositi sa svima

Davor Bursca
Foto: Gordan Panić
25.10.2008.
u 15:40

U protekle četiri godine najbolja momčad Cibalije ne može se zamisliti bez Davora Bursce. Njegove obrane, poput onih za prošlotjednoga gostovanja u Splitu, kada je svoju momčad spasio pravoga rezultatskog potopa, potvrđuju tvrdnju da je dobar vratar pola momčadi. Pogledi u njega, i suigrača i navijača, posebno su upereni kada se igraju gostujuće utakmice. Tada Bursca vrlo često čini prava čuda na svojim vratima.

– Ne zamaram se time. Bitno je da momčad dobro igra i pobjeđuje, a da bismo uspjeli u tome, moramo svi dati sve od sebe na terenu. Nogomet je kolektivan sport pa svaki put u prvi plan iskoči neki drugi igrač – rekao je Bursca, koji je prošao sve omladinske kategorije Osijeka i već četiri godine igra za Cibaliju. Kaže da je mjesto vratar specifično jer su njihove pogreške najskuplje, ali i da je tijekom karijere naučio da se poslije dobrih nastupa ne diže u visine niti da poslije pogreški tone.

– Sve je to sport i na neki način normalno. Bitno je iz svakoga poraza izvući pouke, a sve dobre stvari ponavljati i zadržavati što dulje – ističe Bursca, te dodaje da u svojoj igri ima još mnogo mjesta za napredak kao i svi drugi igrači. Za današnje gostovanje protiv Slavena Belupa kaže da njegova momčad nije bez šansi, ali i da svi moraju pružiti mnogo više nego prošle nedjelje na Poljudu.

– Dosad smo pokazali da se možemo nositi sa svima ako imamo pravi pristup. Sjetite se naše igre protiv Rijeke ili prošlotjednog nastupa Šibenika protiv Dinama – rekao je 29-godišnji Bursca kojemu u lipnju sljedeće godine istječe ugovor sa Cibalijom. Još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, no kaže da bi želio pokušati u inozemstvu. Kada je riječ o hrvatskim klubovima, istaknuo je da mu je prvi izbor svakako Cibalija. Bursca će sljedećeg vikenda sklopiti još jedan bitan životni ugovor, kada će se poslije dugogodišnje veze oženiti djevojkom Sanelom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije