Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik se oprostio od Vrbičića

Bukić: Vrba je bio dobri duh svake momčadi

Komemoracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/12
15.06.2018.
u 18:13

- Svi mi koji smo poznavali Vrbu i imali sreću igrati s njim znamo da je cijeli život posvetio našem lijepom sportu. Vaterpolo je bio njegov život. Bio je dobri duh svake momčadi, davao je sve od sebe - kazao je Bukić.

Šibenik i Hrvatska u četvrtak su se oprostili od prerano preminulog šibenskog vaterpolista, bivšeg reprezentativca, Renata Vrbičića (47). Na komemoraciji u Hrvatskom narodnom kazalištu o Vrbičiću su biranim riječima govorili njegovi bivši suigrači i prijatelji Ivica Tucak i Perica Bukić, njegov učenik Ivan Jukić (kapetan Solarisa), ali i šibenski gradonačelnik Željko Burić, novinar Ivo Mikuličin...

- Svi mi koji smo poznavali Vrbu i imali sreću igrati s njim znamo da je cijeli život posvetio našem lijepom sportu. Vaterpolo je bio njegov život. Bio je dobri duh svake momčadi, davao je sve od sebe. Nikad nije bio samo igrač, on je davao sve od sebe i cijelog sebe svojoj momčadi. Bili smo skupa na  prvim Olimpijskim igrama u Atlanti. Sjećamo se svih pobjeda i tvoje velike uloge u tim utakmicama. U svaku si utakmicu ulazio sa željom i strašću za pobjedom - kazao je Bukić.

A na posljednji ispraćaj na šibenskom groblju došlo je mnogo svijeta, poznatih i nepoznatih, Šibenčana, ali i ljudi iz drugih gradova Hrvatske, pa čak i iz Italije. Jer Vrba je svojom srčanošću oduševljavao i publiku u Zagrebu (igrao je u Mladosti),  Splitu...
Sa splitskim je Jadranom bio dvostruki europski prvak, pa je posebna komemoracija organizirana i na Zvončacu. Sjetili su se jadranaši i da su ga zvali Bizon, zbog njegove snage. Nije mu to bilo baš pravo, ali znao se šaliti na svoj račun i to je bila njegova veličina.

Komentara 1

MU
mulag
08:17 16.06.2018.

duhovi postoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije