Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA TUCAK

Vrbičićeva smrt me šokirala, izgubio sam više od prijatelja i kolege

Renato Vrbičić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
13.06.2018.
u 10:37

U četvrtak je pogreb u Šibeniku, Tucak će na jedan dan prekinuti pripreme s reprezentacijom u Zagrebu i otputovati u rodni grad.

Vijest o preranoj smrti istaknutog hrvatskog vaterpolista i trenera Renata Vrbičića (47) brzo se prenijela vaterpolskim i sportskim krugovima. Pogodila je sve koji su ga poznavali, a posebno izbornika naše vrste Ivicu Tucaka, koji je s Vrbičićem prošao sve selekcije u šibenskom Solarisu, rođeni su iste 1970. godine.

– Malo je reći da sam šokiran. Izgubio sam nekoga tko mi je bio više od suigrača, prijatelja, kolege, s kojim sam proveo cijeli život zajedno u bazenu. Užasno mi je teško... – govorio je Tucak grcajući te dodao: – Pokušavam doći k sebi i prihvatiti istinu.

U četvrtak je pogreb u Šibeniku, Tucak će na jedan dan prekinuti pripreme s reprezentacijom u Zagrebu i otputovati u rodni grad.

– Moram otići. To je minimum koji mogu napraviti.

Sa spoznajom o tom iznenadnom gubitku voljenog Vrbe, izborniku nije bilo lako baviti se svakodnevnim obvezama. Ali život teče dalje. Na bazenu uza Savu potpisan je jučer trogodišnji sponzorski ugovor s Inom. Potpisali su ga predsjednik HVS-a Predrag Sloboda i Inin predsjednik uprave Zoltan Aldott.

– Gledao sam finale SP-a između Hrvatske i moje Mađarske i shvatio da se moramo više približiti hrvatskim vaterpolistima. Nama u Ini najvažnija je snaga tima i kvaliteta, a to ima i hrvatska vrsta – obrazložio je Aldott.

Sjajni su i odnosi hrvatske i mađarske reprezentacije pa je već dogovorena prijateljska utakmica u Zagrebu za 12. srpnja u 18.30, dva dana prije početka EP-a.

Puno prije, u nedjelju 17. lipnja, put Budimpešte će hrvatska vrsta koju očekuje nastup na završnom turniru Svjetske lige koji počinje dan kasnije. Dio naših reprezentativaca već trenira, a u četvrtak će im se pridružiti i ostali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije