Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvake izbacili slovaci

Buffon: Zaslužili smo ići kući

Slovačka Italija (1)
Foto: Pixsell
1/10
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
24.06.2010.
u 17:50

U trećem kolu skupine F Slovačka je pobijedila Italiju sa 3:2, a Novi Zeland i Paragvaj odigrali su bez pogodaka.

Aktualni SP ponudio je mnogo iznenađenja, nitko se ni na koga više ne bi kladio, no apsolutno najveću senzaciju ponudili su Slovaci koji su u zadnjem kolu po skupinama izbacili aktualnog prvaka Italiju!

Otvoreno su obje momčadi ušle u utakmicu koja je i jednima i drugima bila 'biti ili ne biti'. Vladimir Weiss tražio je pobjedu, Lippi barem bod...

Talijani su najviše prijetili preko Di Natalea i Iaquinte, no uglavnom traljavim pokušajima. Hamšik je s druge strane pokušavao poslati svoje suigrače u šansu. Prvi put mu je trud urodio plodom u 25. minuti. Sustigao je De Rossijevu loptu i poslao je Vitteku koji bez problema matira Marchettija.

Pritisli su Talijani, akcije su se gradile preko istog dvojca, no bez prave šanse otišli su na odmor. Talijanski strateg u svlačionici je ostavio Gattusa i Criscita, a uveo Quagliarellu i Maggia, napravio rošade na sredini terena, no sve što je dobio bila je još jedna lopta u mreži.

Do novog su vodstva Slovaci ponovno došli u režiji istih igrača. Hamšik je izveo korner, lopta odbija obrana Talijana, a iz novog ubačaja veznjak Napolija na prvoj vratnici pronalazi Vitteka koji zaobilazi Chiellinija i zabija drugi pogodak.

A ono što je slijedilo bila je prava drama - četiri gola od kojih je jedan poništen!

Quagliarella je s Iaqunitom odigrao fantastičan dupli pas i zapucao, Mucha brani, no lopta odlazi pod noge Di Nataleu koji u 81. minuti vraća Talijanima nadu. Pet minuta kasnije za izjednačenje je zabio Quagliarella, no Howard Webb sudi zaleđe!

Kamil Kopunek u strijelce se upisao u 89. minuti, samo dvije minute nakon što je ušao! Ušao je iza leđa obrani Talijana i poslao preciznu lob loptu preko Marchettija.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Quagliarella je postigao prekrasan pogodak za konačnih 3:2, no utjehe za svjetske prvake, nije bilo.

Da stvar bude gora, u posljednjim sekundama susreta, Pepe je promašio mrtvu šansu, a Talijanima je za osminu finala 'igrao' i remi. I ne samo da nisu izborili drugi krug, nego skupinu, bez ijedne pobjede, završavaju na posljednjem mjestu...

- Novi Zeland i Slovačka ekipe su koje zaslužuju poštovanje, no ništa više od toga. Ako njih ne možemo pobijediti, zaslužili smo da idemo kući - kazao je Gianluigi Buffon.

'All Whitesi' prečvrsti i za Paragvaj

Da su čvrsta i organizirana momčad Novozelanđani su pokazali i Paragvaju s kojim su odigrali 0:0. Južnoamerikanci dominirali su većinu susreta, pokušavali izbliza i izdaleka, no do pogotka nisu došli. Jedan od najboljih među ''All Whitesima'' bio je vratar Elliot koji je odličnim obranama osigurao Novozelanđanima da ponosno i bez poraza završe na trećem mjestu u skupini.

Konačan poredak skupine F:

1.Paragvaj 5

2. Slovačka 4

3. Novi Zeland 3

4. Italija 2

Komentara 55

VE
velikiblekstjena
20:12 24.06.2010.

komentari dole: vi ste hrpa pasjeg govana!! fuj smradi

OB
-obrisani-
04:22 25.06.2010.

25.06.2010. u 00:03h Pravi-EUJanez je napisao/la: .........Mora da sam rođen da provociram svoje i druge........._______________________________ Ma neeeeeeeeeeeeeeeeee , ja bih rekao da si ti rodjen da budes krasan primjerak ljudske gluposti

VA
Valderama
19:14 24.06.2010.

Bolje je za Italiju ovako. Bilo je dosta ovi sramotni utakmica. Talijani ce se opet vratit. Bolji, brzi ...Isto tako i Hrvatska Janezu. Jos jednom - Englezi se boje nase reprezentacije jer smo ih tukli dva puta. Cak i u srcu Englezke. Pametnije bi bilo i tebi da nesto novo izmislis...Dosadan si do zla Boga. Sramota si za cjeli slovenski narod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije