Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Budite kritični prema anomalijama, ali dajte vatrenima da igraju u Splitu

02.05.2019.
u 12:40

Split predugih osam godina čeka kvalifikacijsku utakmicu vatrenih pred navijačima na Poljudu, još od lipnja 2011. i utakmice protiv Gruzije, a u međuvremenu je Hrvatska u Poljudu igrala tek onu utakmicu pred praznim tribinama protiv Italije (2015.), kada se dogodio skandalozni slučaj sa svastikom

Samo u Hrvatskoj može se dogoditi apsurd da svjetski nogometni doprvak mora pregovarati, ustvari čak i moljakati da utakmicu igra u drugom najvećem gradu u državi.

Hoće li Split ugostiti utakmicu vatrenih 12. listopada protiv Mađarske postalo je najvažnije sportsko pitanje ovih dana, a žalosno je da se pregovori moraju odvijati iza zatvorenih vrata, u tajnosti.

>> Pogledajte video: Trener Nenad Bjelica produžio ugovor s Dinamom

Jer, čelnici Hajduka moraju taktizirati, znaju da ih iza leđa prati “Naš Hajduk”, a kada bi predsjednik splitskog velikana Marin Brbić ili predsjednik NO-a Benjamin Perasović javno pokazali imalo simpatija prema ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza, bio bi to “smrtni grijeh” za njihov odnos s Torcidom.

I zato su u pregovore s drugim čovjekom HNS-a Marijanom Kustićem “morali” djelomično ući s figama u džepu, postavljajući uvjete koje HNS mora ispuniti prije nego Poljud ugosti Modrića, Perišića, Rakitića i društvo.

Neki od tih uvjeta sasvim su opravdani, poput onih da traže implementaciju svih odredbi Zakona o sportu, transparentnije financijske izvještaje, izradu Strategije nogometa. No pojavile su se priče da Hajduk inzistira i na tome da HNS s mjesta glavnog instruktora za VAR makne njima omraženog, sada već bivšeg suca Brunu Marića.

Najžešći navijači Hajduka Brunu Marića doživljavaju isključivo kao čovjeka koji je godinama služio Zdravku Mamiću, no ako njegov ostanak na funkciji šefa za VAR može biti razlog neigranja u Splitu, onda zaista nismo normalan narod.

1/5

Split predugih osam godina čeka kvalifikacijsku utakmicu vatrenih pred navijačima na Poljudu, još od lipnja 2011. i utakmice protiv Gruzije, a u međuvremenu je Hrvatska u Poljudu igrala tek onu utakmicu pred praznim tribinama protiv Italije (2015.), kada se dogodio skandalozni slučaj sa svastikom.

Imali su u Hajduku posljednjih godina opravdanih razloga biti buntovni prema čelnim ljudima našeg nogometa, upozoravali su opravdano da HNS treba očistiti od ljudi kojima tamo nije mjesto, borili su se protiv svemoći Zdravka Mamića, ali nisu to smjeli raditi na način da udaljavaju reprezentaciju od svog grada.

Jer, Split voli vatrene, Split voli Dalića, Split zaslužuje gledati svjetske nogometne doprvake.

I zato Brbić, Perasović i društvo u ovim pregovorima ne smiju biti populisti, ne smiju razmišljati o mogućoj negativnoj reakciji Torcide i Našeg Hajduka, već moraju učiniti sve da se stvore uvjeti za domaćinstvo utakmice Hrvatske i Mađarske 12. listopada ove godine. Vremena nema puno jer već početkom lipnja HNS mora Uefi potvrditi domaćina utakmice.

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija

Komentara 10

SO
Somelier
13:20 02.05.2019.

Samo luđak bi ponovno doveo reprezentaciju igrati u Split. Nemojte opet experimentirati a ako nemate gdje igrati idite u Đelekovec tamo imaju bar dobre reflektore i domoljubnu publiku.

ĆI
ćiro
14:16 02.05.2019.

Torcida je daleko najveci problem hrvatskog nogometa!

ZM
zmik
14:32 02.05.2019.

Reprezentacija treba igrati u gradu u kojem će gledaoci bez zadrške navijati za nju. Split to nije, a pregovarati o eventualnoj prijateljskoj utakmici protiv Malte ili Farskih otoka tek kada se riješi pitanje svastike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije