Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ TJEDNIKA MAX!

Brodski bal 
na vodi

Trening vaterpolista Marsonije na  Gradskim bazenima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
31.10.2016.
u 08:30

– Brod ima jako dobru sportsku logistiku. Jedino što nedostaje smještajni su kapaciteti, a postojeći će i u ovoj prigodi biti krcati. Za organizaciju velikih događaja, i sportskih i poslovnih, Slavonski Brod treba imati više smještajnih kapaciteta – naglasio je Dalibor Bilić za Max!

Samo nekoliko godina nakon što je dobio zatvorene bazene te plivački i vaterpolski klub, u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza i gradske Turističke zajednice te uz podršku Perice Bukića u ovom će se gradu održati finale Hrvatskog vaterpolskog kupa, piše Max!

U suradnji s agencijom koja se bavi razvojem sportskih projekata i novih tehnologija u turizmu i sportu, radi se i na masovnijem uključivanju gradskih sportskih objekata u najveća sportska događanja. Dopredsjednik krovne organizacije hrvatskog vaterpola Perica Bukić nakon sastanka s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom te predstavnicima gradske Turističke zajednice potvrdio je kako će se završni turnir vaterpolskog kupa održati od 16. do 18. prosinca u gradu na lijevoj obali Save.

Poticaj za bavljenje sportom

– Hrvatski vaterpolski savez nastoji podržati one sredine koje danas još nisu vaterpolski centri poput Dubrovnika, Splita, Šibenika, Rijeke ili Zagreba. Izuzetno nam je važno da ovaj sport proširimo diljem Hrvatske, a već nekoliko godina razmišljamo da upravo u Slavonskom Brodu organiziramo nešto značajno – rekao je Bukić.

Tako će se u petak, 16. prosinca, u Slavonskom Brodu odigrati dvije polufinalne ženske utakmice, dok se u subotu, 17. prosinca, odigrati najprije finale ženskog, a onda i dvije polufinalne utakmice muškog Final Four Kupa Hrvatske. U nedjelju, 18. prosinca na programu je muški finale. HVS s nekoliko televizijskih kuća pregovara oko izravnog televizijskog prijenosa. Bit će to prigoda Brođanima za susret s našim zlatnim i srebrnim olimpijcima vaterpolistima i najboljim hrvatskim vaterpolskim klubovima.

– Zaista želimo afirmirati vaterpolo u ovoj sredini. Vidjeli smo bazene, s određenim doradama mislim da bismo trebali ispuniti zahtjeve organizacije finala Kupa. Iskreno se nadam kako će taj veliki sportski događaj biti i poticaj mladima koji vole sport da se počnu aktivno baviti i vaterpolom, jednim od najzdravijih i najzanimljivijih sportova, a nadam se da će ovo biti poticaj i da VK Marsonia dođe na razinu više – poručio je Bukić, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista u povijesti. Slavonskobrodski gradonačelnik Duspara također smatra kako će finale vaterpolskog kupa u prosincu biti prilika za afirmaciju i drugih sportova, jer Brođani u Vijušu imaju jednu od najfunkcionalnijih sportskih dvorana, u kojoj se mogu organizirati velika sportska natjecanja.

– Uz užitak zbog velikog sportskog događaja, to je i dobra prilika za promociju turističkih potencijala grada, a možda bude i poticaj za povećanje smještajnih kapaciteta – rekao je Duspara.

Na sastanku s vaterpolskim i gradskim čelnicima sudjelovali su i predstavnici putničke agencije B-travel, koja se inače bavi organizacijom velikih sportskih događaja. Riječ je o službenoj agenciji mnogih sportskih saveza poput vaterpolskog, stolnoteniskog, kuglačkog, ragbijaškog, džudaškog, mininogometnog... Iz agencije su izrazili zahvalnost svima koji sudjeluju u pripremama za ovaj veliki sportski događaj u Slavonskom Brodu.

– Brod ima jako dobru sportsku logistiku. Jedino što nedostaje smještajni su kapaciteti, a postojeći će i u ovoj prigodi biti krcati. Za organizaciju velikih događaja, i sportskih i poslovnih, Slavonski Brod treba imati više smještajnih kapaciteta – naglasio je Dalibor Bilić, predsjednik Uprave agencije B-travel.

Vaterpolo dostupan svima

Između ostalog, ova se agencija kao dio grupacije B-Groups bavi i razvojem sportskih projekata i novih tehnologija u turizmu i sportu. Vaterpolo više nije rezerviran samo za Jadran. Jedan od naših najtrofejnijih kolektivnih sportova na velika vrata ulazi u Slavoniju, a zelena se Hrvatska, barem u tom segmentu, sve više približava plavoj, piše tjednik Max!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije