Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsenal vrlo blizu polufinalu

Briljantni Arsenal svladao Juve sa 2:0

nog-ars-txt.jpg
import
28.03.2006.
u 23:00

Dugo je Londonom sinoć odjekivala pjesma Arsenalovih navijača. Kad je švedski sudac Peter Fröjdfeldt odsvirao kraj utakmice, prepuni Highbury ovacijama je pozdravio svoje ljubimce.

Nedostajao Nedved
Arsenal je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici najprestižnijeg nogometnog natjecanja potpuno nadigrao (2:0) Juventus i u uzvrat u Torino putuje s dva pogotka prednosti. Arsene Wengere potpuno je nadmudrio iskusnog vuka Fabia Capella čija je momčad sinoć u određenim razdobljima utakmice djelovala poput razbijene vojske. I ne samo da su rijetki očekivali tako blijedo izdanje talijanske momčadi već je Juventus bolje kotirao među kladioničarima. Ali odlična predstava Arsenala u proljetnoj londonskoj večeri pokazala je nešto sasvim drugo. Fabregas, Pires, Reyes i Henry bili su dobitna kombinacija Arsenea Wengera. Već u početnim minutama bilo je jasno kako Juventus nije u stanju povezati svoje redove jer ipak je previše nedostajao Pavel Nedved bez čijih je lopti Zlatan Ibrahimović odigrao tek ispodprosječnu utakmicu. I nije ni čudno da su Camoranesi i Zebina u drugom dijelu utakmice izgubili živce i zaradili isključenja jer su lovorike sinoć pripale jednom drugom dvojcu - Thierryju Henryju i Cescu Fabregasu.

Odlični Fabregas
Svaki po pogodak i dodavanje. A bivši kapetan Arsenala  dugo će pamtiti  povratak na dobro poznati travnjak. Kod prvog je pogotka (40. minuta) izgubio loptu, a u očaj ga je bacio Fabregas koji je doveo Arsenal u vodstvo. A kod drugog  (69.) cijela Juventusova obrana matirana je u tri poteza, konačan je pak omjer postavio Henry. No i te kako su Englezi svjesni kako Juve još nije za otpisati.
- Obavili smo veliki dio posla. Iako smo mogli još koji put zatresti mrežu, najvažnije je da mi nismo primili pogodak, što bi moglo biti presudno. No bit će nam jako teško u Torinu - istaknuo je Tierry Henry. Ali Arsenal je vrlo blizu nastavka tradicije koja kaže da je nikada u povijesti nije iz europskih natjecanja eliminirala jedna talijanska momčad.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije