Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje SP

Brazilskom snu o šestoj tituli svjetskog prvaka noćna su mora Hrvati

Neymar (C) of Brazil celebrates a goal against Panama with teammates during an international friendly soccer match ahead of the 2014 World Cup, in Goiania June 3, 2014.  REUTERS/Ueslei Marcelino (BRAZIL - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.06.2014.
u 09:15

Ronaldo: Neymar može biti najbolji igrač prvenstva. A to će značiti da smo došli do kraja.

Tužne i sretne priče, siromašna djetinjstva u favelama, nogometna odrastanja na Copacabani... Sve je to sada iza brazilskih reprezentativaca. Dobro došli u realnost, počinje Svjetsko prvenstvo. Corinthians arena, utakmica pred očima milijardi. I Hrvatska s druge strane. Otvaranje Svjetskog prvenstva donijet će zaborav svega što se događa. Brazilska su slika prosvjedi na ulicama, stotine tisuća iseljenih na ulice zbog Mundijala...

Nogomet jači od krize

Nacija je u krizi, uh kakvih poveznica tu ima s Hrvatskom, ankete pokazuju da 70-80 posto ispitanika smatra da izlaza iz krize nema. Ali nogomet će sve zaustaviti. Ako se i nađu neki koji misle drugačije, tu su vojska i policija, njih 57 tisuća koji imaju samo jednu naredbu – sve mora biti u redu. Za sigurnost i sredstva za nadziranje potrošeno je 620 milijuna eura. Ima ih u Brazilu kojima je SP-a preko glave, ali kada krene lopta s centra, onda će se i oni ugasiti.

Sve oči bit će uprte u Neymarov dribling, u Hulkov top, u Scolarijev potez s klupe.

– Moramo pobijediti Hrvatsku – to je jedina Scolarijeva naredba uoči dvoboja s kockastima.

Takva mu je i taktika. Svjestan je iskusni 65-godišnji strateg da mu nacija u kojoj 67 posto anketiranih smatra da će Brazil biti svjetski prvak neće oprostiti bilo kakav neuspjeh protiv Hrvata. Uostalom, vraćen je na klupu da bi vratio titulu. Scolari je bio prvak svijeta s Brazilom 2002. godine pa je tumarao svijetom, trenirao čak i klub u Uzbekistanu. Masno je naplaćivao titulu, a sada je tu da je opet vrati.

Osveta za 1950.

Pogledi navijača uprti su u Neymara, on je brazilska ikona. Jedan od velikana, čovjek s dvije titule svjetskih prvaka, legendarni Ronaldo uvjeren je da Neymar može vratiti titulu u Brazil.

– Ne samo to, Neymar može postati najbolji igrač Svjetskog prvenstva. A bude li to, znači da smo došli do kraja. Uvjeren sam da to možemo – kazao je Il Fenomeno.

Brazilce boli ono prvenstvo što su ga organizirali 1950. godine kada ih je Urugvaj srušio. Čekali su 64 godine da opet budu domaćini, traže osvetu.

– Mnogi od nas tada nisu bili rođeni... Pet smo puta osvajali titulu, ali ova bi bila nešto posebno – rekao je Ronaldo.

>>Kovač otkrio karte: Napast ćemo Brazil, oni to ne vole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije