Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA KLASE

Bravo, Matea! Hrvatska ima svjetsku prvakinju: Ovo joj je četvrta medalja s velikih natjecanja

Sandro Deak/taekwondo klub Marjan
23.11.2021.
u 08:02

S obzirom na prikazano na tatamiju i tri uvjerljive pobjede protiv tri taekwondo velesile Matea je na koncu dobila i MVP nagradu cijelog svjetskog prvenstva.

Članica splitskog Marjana Matea Kolovrat nova je svjetska tekvondo seniorska prvakinja u konkurenciji gluhih u kategoriji preko 67 kilograma.

Na dominantan način Matea se popela na krov svijeta u Teheranu, uz tri pobjede i bodovnu razliku 70-16. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom slavila protiv Ruskinje Mesedo Abdurakhmanove 20-1 da bi u polufinalu pobijedila Iranku Fatemeh Tavakoli s 28-6. Finalni sraz protiv aktualne svjetske prvakinje u teškoj kategoriji nije donio očekivanu dramu jer je Matea i u toj borbi pokazala nadmoć i slavila protiv Turkinje Selver Seker 22-9.

S obzirom na prikazano na tatamiju i tri uvjerljive pobjede protiv tri taekwondo velesile Matea je na koncu dobila i MVP nagradu cijelog svjetskog prvenstva.

Matei je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2016. godine u Samsunu, europska prvakinja bila je 2019. godine u Antaliji dok je olimpijska viceprvakinja postala 2017. godine u Samsunu.

U Teheranu je na svjetskom prvenstvu nastupila i mlada Petra Goleš koja je iako još juniorka dobila priliku na najvećoj smotri. Svoj nastup završila je porazom u četvrtfinalu od Ruskinje, kasnije svjetske prvakinje.

Komentara 3

BE
berija
08:33 23.11.2021.

Ako Matea tamo mora biti zamotana, onda one ovdje moraju biti odmotane. Što ono bi s istanbulskom konvencijom? 'Ajmo Babe i žabe, dignite glas!

CO
coolman
09:49 23.11.2021.

Bravo Matea!

Avatar najbolji13
najbolji13
08:32 23.11.2021.

Nokti lakirani u boji sahovnice pa ne bih to stavio na sebe sramota je biti Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije