Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Branitelj naslova uz škarice uvjerljiv kod Dilja, Lokosi jedva prošli

Dilj: Šesnaestina hrvatskog nogometnog kupa, NK Dilj - HNK  Rijeka
Davor Javorovic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.10.2020.
u 18:31

U preostalim utakmicama šestaestine finala u subotu 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin - Inter

Branitelj naslova pobjednika hrvatskog Kupa, Rijeka rutinski je izborila plasman u osminu finala pobijedivši u Vinkovcima Dilj 6:0.

Iako su se Vinkovčani vrlo dobro branili u početku, Rijeka je sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješila u prvom poluvremenu golovima Turčina (30), Menala (34) koji je ovaj gol zabio fantastičnim škaricama i Pavičića (37). Gosti su u nastavku zabili još tri gola, a strijelci su bili Menalo (55), Hodža (67) i Ilinković (73). 

Daleko teže nego što se očekivalo Lokomotiva je u gostima kod NK Gaj Mače tek nakon produžetaka pobjedom 3-2 osigurala prolaz u idući rang natjecanja.

Lokomotiva je povela u 59. minuti preko Šimića, no Šćurić je u 75. izjednačio. Lokosi su u 81. ponovo poveli preko Pivarića, a kada se mislilo kako će utakmica završiti tim rezultatom Šaban je u trećoj minuti nadoknade zabio za 2-2. Ipak, u 94. minuti hrvatski doprvak je golom Kovačevića poveo sa 3-2 i potom obranio vodstvo do kraja.

Lokomotiva će u osmini finala igrati protiv Gorice koja je nakon velike drame s 4-3 slavila protiv Sesveta. 

Gosti su već nakon četiri minute vodili 2-0, a nakon pola sata 4-1, no Sesvete se nisu predavale. Do kraja poluvremena domaćin je smanjio na 2-4, a nakon 60 minuta igre bilo je 3-4. U preostalih pola sata Sesvete su lovile produžetak, međutim vodeći sastav Prve HNL uz Dinamo je obranio gol prednosti.

Strijelci za Goricu bili su Hamad (3), Mitrović (4), Sablji (21-ag) i Mitrović (28), dok su za Sesvete zabili Majić (17), Kožić (35) i Geljić (58-11m).

Nakon produžetaka slavio je i Šibenik porazivši Croatiju Zmijavci 2-0 golovima dvostrukog strijelca Celića (95, 117).

Istra 1961 je u Svetom Martinu na Muri u zadnjim minutama slomila Polet sa 2-0. Guzina u 87. i Špoljarić u četvrtoj minuti nadoknade zabili su za goste iz Pule.

Oriolik je golom Branimira Kokotivća iz 36. minute pobijedio Split. 

Rudeš je u Novigradu slavio 3-1 i u idućem kolu ga čeka Dinamo, dok je Zagreb nakon produžetaka pobijedio Mladost iz Ždralova sa 1-0, a u osmini finala će igrati protiv Hajduka.

Ranije su plasman u osminu finala izborili Dinamo, Hajduk, Osijek, Slaven Belupo i trećeligaš Kurilovec.

 U preostalim utakmicama šestaestine finala u subotu 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin - Inter. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije