Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP U BEOGRADU

Braća Sinković spremna su za prvu pobjedu u novoj disciplini

03.06.2018.
u 07:00

Na utrci u Beogradu nisu se pojavili Novozelanđani, ali ni svjetski prvaci Talijani.

Danas na beogradskoj Adi Ciganliji (10.48) braća Sinković imaju priliku izboriti prvu pobjedu u Svjetskom kupu u novoj disciplini. Nakon 16 pobjeda u dvojcu na pariće, na vidiku je i prva pobjeda u dvojcu bez kormilara.

Doduše, za takvo što trebat će biti brži i od odličnog rumunjskog dvojca Cozmiuc - Tudosa, uvjerljivih pobjednika druge polufinalne skupine.

– Sudeći po tim dvjema utrkama, bit ćemo konkurentni za pobjedu, no morat ćemo baš dobro veslati. Osim Rumunja dobri su i Bjelorusi i Česi pa prosječna izvedba neće biti dovoljna, no vjerujem da bismo mogli veslati vrhunski već u finalu prve regate Svjetskog kupa – kazao je Martin Sinković i opisao polufinalnu utrku:

1/0

– U dogovoru s trenerom Nikolom Bralićem, krenuli smo malo rezervirano da nam ostane dovoljno snage na 1000 metara. Tako je i bilo, no nismo zadovoljni ritmom koji smo uhvatili u drugih 1000 metara. U cjelini smo zadovoljni.

O uvjerljivoj pobjedi u polufinalu, s prednošću od 4.7 sekundi ispred Čeha, govorio je i Valent Sinković:

– Dobro smo startali i kontrolirali utrku od početka. Osjećamo se dobro, već sada na početku sezone bolji smo nego na vrhuncu prošle sezone pa očekujemo dobar rezultat.

Na utrci u Beogradu nisu se pojavili Novozelanđani, ali ni svjetski prvaci Talijani.

– Novozelanđani će sigurno imati dobar dvojac, drukčiji od onog lanjskog, a i svjetski prvaci Talijani pa i Srbi mogli bi biti vrlo konkurentni – rekao je Martin Sinković i dodao:

– U Beogradu se odlično osjećamo, primljeni smo kao da smo domaći i zahvalni smo domaćinima na tome.

Braći Sinković ovo je tek druga regata Svjetskog kupa u novoj disciplini. Lani su nastupili samo na jednoj, u Luzernu, i bili su drugi, a ove godine planiraju sve tri, a potom i nastupe na EP-u i SP-u.

Finalna utrka prve regate Svjetskog kupa za dvojce bez kormilara počet će u nedjelju u 10 sati i 48 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije