Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADAO Aliassimea

Borna Ćorić prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Rima

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.05.2019.
u 13:54

U drugom kolu Ćorića čeka bolji iz ogleda između Australca Johna Millmana i Britanca Camerona Norrieja

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u ponedjeljak u drugo kolo teniskog ATP turnira u Rimu gdje je u prvom kolu eliminirao Kanađanina Felixa Augera Aliassimea sa 6-7, 6-3 i 6-4 poslije dva i pol sata sata igre.   

Ćorić nije iskoristio priliku za break koju je imao odmah na početku meča, ali mu to uspijeva nešto kasnije i dolazi u prednost od 3-2. Ta prednost nije dugo trajala jer je kanadski tenisač vratio servis za 4-4 nakon čega set odlazi u tie break u kojem je bolji Auger Aliassime.

Na početku drugog seta Ćorić uzima servis za vodstvo od 2-0 koje ne ispušta do kraja. Na početku trećeg seta Auger Aliassime radi šestu dvostruku pogrešku u meču zahvaljujući kojoj mu hrvatski tenisač uzima servis što mu donosi prednost, a na kraju set i plasman, prvi puta u karijeri, u drugo kolo Rima.

U meču je Ćorić servirao pet aseva, a Auger Aliassime sedam, no Kanađanin je napravio sedam dvostrukih pogrešaka, a hrvatski tenisač samo jednu. Ćorić je jednom izgubio svoj servis i to u prvom setu, a suparniku ga je uzimao tri puta. 

Ovo je bio drugi međusobni ogled između Ćorića i Augera Aliassimea, 30. na ATP ljestvici, i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Kanađanin je bio bolji u prvom njihovom međusobnom meču koji je igran na turniru iz Masters serije u Miamiju. U drugom kolu Ćorića čeka bolji iz ogleda između Australca Johna Millmana i Britanca Camerona Norrieja. I protiv Millmana (ATP-57.) i protiv Norrieja (ATP-45.) je Ćorić do sada igrao samo jednom i izgubio.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Trica
Trica
16:51 13.05.2019.

Ajmo Borna, makar do polufinala, možeš ti to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije