Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ JUNAK

Borna oduševio izjavom nakon što je Hrvatsku odveo u finale!

Davis Cup
Foto: HTS/Mario Ćužić
1/11
Autori: Hina, Vecernji list
16.09.2018.
u 19:29

- Ovo je najposebniji trenutak u mom životu, bez konkurencije! - rekao je Ćorić nakon velike pobjede.

Po treći put u karijeri Borna Ćorić dobio je odlučujući, peti meč i odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa, nakon što je s Amerikancem Francesom Tiafoeom vodio četverosatnu bitku te nadoknadio zaostatak od 1-2 u setovima za konačan trijumf 6-7 (0), 6-1, 6-7 (11), 6-1, 6-3. 

Borna Ćorić je znao što ga čeka. Prošao je to već u 2016. godini. Peti meč u 1. kolu protiv Belgije i peti meč na 2-2 u četvrtfinalu protiv SAD-a. Oba puta nije ostavio ni gram šanse svojim suparnicima, Kimmeru Coppejansu u Liegeu i Jacku Socku u Portlandu.

>> Pogledajte veliko slavlje nakon što je Hrvatska izborila finale Davis Cupa

U Zadru je protiv sebe imao 20-godišnjeg Francesa Tiafoea, koji je u Zadru debitirao za američku Davis Cup reprezentaciju. Tiafoe je na Višnjiku bio u istoj situaciji u kojoj je Ćorić bio prije dvije godine. Njegova se reprezentacija vratila iz ponora, iz nemoguće situacije došla do meča odluke u kojem je Tiafoe mogao biti samo junak, nikako tragičar. Borna Ćorić je imao puno više za izgubiti. 

>> Pogledajte kako su navijači dočekali Bornu Ćorića

Nakon četiri sata i šest minuta igre Borna Ćorić je došao do prve meč-lopte. Hrabro, čvrsto i agresivno odigrao je četiri poena i od 40-15 stigao do velike, najveće pobjede u Davis Cup nastupima.

 

Sa zadnjim zrakama sunca, kad je prijetio i prekid dvoboja zbog mraka, hrvatski tenisači su odjahali kao pobjednici prema finalu Davis Cupa. Od 23. do 25. studenog u Francuskoj će tražiti put prema drugom trijumfu, kako bi ostali upisani kao posljednji osvajači 'pravog' Davis Cupa prije nego što ga pretvore u Svjetski teniski kup.

- Ovo je najposebniji trenutak u mom životu, bez konkurencije! - rekao je Ćorić nakon velike pobjede.

Stigao se još i našaliti:

- Htio sam malo zabaviti publiku, nisam htio da se rano melč završi pa smo odigrali pet setova - dodao je hrvatski heroj.

Komentara 29

SO
sohnahoakasaa
21:19 16.09.2018.

Ma kaj me briga od kud su i gdi se ko rodil. Kaj vas muči? Mi smo Hrvati i to je najvažnije i jedino važno. Mi Hrvati Hrvati Hrvati Hrvati

PO
pozornik66
19:42 16.09.2018.

Bravo Borna i Marine 💪💪🇭🇷

OV
Ovozemaljski
20:02 16.09.2018.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije