Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Guerrero

Borio se u četiri kategorije, bio oči u oči s Mayweatherom. Sada je reko: Zbogom!

Foto: APEGA/Press Association/PIXSELL
31.07.2017.
u 23:32

Na kraju, želim zahvaliti najposebnijem čovjeku kojeg sam ikada sreo u boksačkoj karijeri, mom savjetniku Alu Haymonu– rekao je Guerrero

Robert Guerrero (34) odlučio je poslije 16 godina u profesionalnom ringu i niza uzbudljivih mečeva (33-6-1-2 NC, 18 KO) objaviti kraj karijere. Sjajni Amerikanac u profesionalnoj karijeri borio se 42 puta, pobijedio 33, od čega u 18 borbi prekidom. Ipak, svemu dođe kraj, a njegov je stigao kad ga je prekidom svladao Omar Figueroa i tako mu zadao treći uzastopni poraz što je bio znak da je vrijeme za mirovinu. Ali pamtit će ga se kao velikana...

Uvijek vjerovao u sebe

Bio je trostruki svjetski prvak u dvije težinske kategorije. Bio je dvaput IBF-ov prvak u perolakoj kategoriji i IBF-ov prvak u superpero kategoriji. Bio je i privremeni prvak u velteru po federacijama WBA, WBO i WBC.

– Prvo, želim zahvaliti Bogu što mi je dopustio da imam divnu karijeru. Ja sam dijete iz malog gradića Gilroya u Kaliforniji koje se popelo na planinu na vrhu svijeta boksa. Dok sam odrastao, uvijek sam vjerovao u sebe, ali ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da će se klinac poput mene boriti pred milijunima fanova – kazao je u emotivnom govoru Guerrero pa nastavio:

– Bio sam blagoslovljen da sam mogao osvojiti više naslova u četiri kategorije. Boksačeva karijera je dug i težak put. Puno je suza proliveno, puno krvi i hektolitri znoja. Mnoge su milje proputovane, tisuće rundi odsparirane, ništa nije bilo lako i ništa mi nije bilo poklonjeno. Zaradio sam sve što imam na staromodan način. Nikad nisam nikoga izbjegavao i borio sam se protiv najboljih na svijetu. Borio sam se sa svakom preprekom kako bih bio siguran da će moji fanovi uživati u svakoj sekundi svake runde moje borbe.

Ne žali ni zbog čega, pa ni toga što se odlučio dobiti desetak kilograma i boriti s opasnijom konkurencijom.

– Natjecao sam se u superbantamu (55,3 kg) i osvajao svjetske naslove u više kategorija, završivši karijeru u velteru (66,7 kg) i boreći se s velikim momcima desetak kilograma težima od mene. Moj dobar prijatelj uvijek mi je govorio da sam ja Božji ratnik, da sam rođen za borbu. Uživao sam u svakoj sekundi svakog rata. Predstavljao sam svog Gospodina i spasitelja Isusa Krista s citatom iz Biblije na hlačicama. Ako sam uspio doprijeti do jedne osobe i dovesti tu osobu bliže Kristu, tada je vrijedilo.

Zahvalan Alu Haymonu

Guerrero je pobjeđivao Michaela Katsidisa, Yoshihira Kamegaija, svjetske prvake Andrea Berta, Erica Aikena i Joela Casamayora. Borio se i protiv Floyda Mayweathera Jr., Dannyja Garcije, Orlanda Salida i Keitha Thurmana.

– Na kraju, želim zahvaliti najposebnijem čovjeku kojeg sam ikada sreo u boksačkoj karijeri, a možda i u životu. Čovjeku koji uvijek radi ono što je najbolje za borca, čovjeku koji je promijenio ovaj sport, čovjeku koji je pomogao blagosloviti mene i moju obitelj sjajnim životom, a ta osoba je moj savjetnik Al Haymon.

Objasnio je američki boksač zašto to misli.

– Ne samo što je Al Haymon spektakularni savjetnik, on je i predivno ljudsko biće, velik čovjek i netko kome je stalo. U sportu gdje većina menadžera, promotora i trenera okrene leđa borcu kad se više ne mogu boriti ili im više nisu od koristi, Haymon stoji ponosno i hrabro. Ljubav i lojalnost teško je naći u boksu, ali srećom, našao sam to kod Ala Haymona. Želim zahvaliti svima, uključujući i fanove. Nadam se da ste uživali u hrabrosti i slavi koju sam ostavio u ringu. Bog vas sve blagoslovio.

Komentara 3

ZV
ZvonkoPu
05:01 01.08.2017.

FIX YOUR FUCKING SIGN UP BULLSHIT

RI
ribar110
07:57 01.08.2017.

Reko,rekao mnogo rečito uopšte

Avatar 123456
123456
10:45 01.08.2017.

Sjajan i iskren oproštaj. Do sada ne pročitah ništa slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije