Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAJA

Borba godine: Pacquiao pobijedio De la Hoyu

07.12.2008.
u 11:03

Nakon osme runde meča u vegaškoj MGM dvorani trener velikog Oscara de la Hoye odlučio je predati meč protiv Filipinca Emmanuela Pacquiaja. Pretučeni velikan nije protestirao.

Tridesetgodišnji Filipinac, po magazinu Ring najbolji borac današnjice po svim kategorijama, pobijedio je pet godina starijeg legendarnog Amerikanca u boksačkom meču godine, u velter kategoriji.

Nemilice ga je tukao od prve runde kroz svih sljedećih sedam. U sedmoj je De la Hoya nekim čudom uspio ostati na nogama nakon serije teških primljenih udaraca. Njegovo se natečeno lijevo oko, međutim, sasvim zatvorilo, te je nakon još jedne runde mučenja i primanja udaraca njegov trener, nakon konzultacija sa sucem u ringu i liječnikom, odlučio predati meč.

Filipinac je tako tehničkim nokautom proslavio 38. profesionalnu pobjedu, od čega je 36 bilo nokautom. Samo je tri puta poražen i u dva je navrata odboksao za remi.

Prema dvojici sudaca pobijedio je u svih osam rundi. Jedan je sudac jednu rundu dao De la Hoyi. Kombinacija Filipinčeve brzine, snage i preciznosti urodila je s 224 precizna od 585 pokušaja udaraca, dok su Amerikancu upisana samo 83 udarca od 402 pokušaja. U spomenutoj sedmoj rundi, koju je De la Hoya proveo na konopcima, Pacquiao je pogodio De la Hoyu čak 45 puta, a primio svega četiri udarca!

Ovim je trijumfom popularni Pacman natjerao De la Hoyu na razmišljanje o prekidu karijere, koja je slavno počela zlatnom olimpijskom medaljom u Barceloni 1992. godine.

- Borac u meni želi nastaviti. Kad, međutim, fizički niste u stanju odgovoriti, što možete učiniti? Moram biti jako pametan kad je u pitanju moja budućnost – izjavio je De la Hoya dodavši:

- Pobjeda je pripala pravom čovjeku. Manny je veliki, veliki borac. Pripremio se šampionski za ovaj meč.

Filipinac je nakon borbe rekao De la Hoyi da je on i dalje njegov idol.

- Ne, ti si i sada moj idol – odgovorio mu je Amerikanac, koji je proteklih 15 godina uživao status jednoga od najpopularnijih boraca svijeta.

U šest posljednjih godina, međutim, nije dobio velikog suparnika. Posljednji veliki meč izgubio je prije godinu i pol dana, kada ga je pobijedio Floyd Mayweather.

Borba u velter kategoriji posebna je i po činjenici da se niži Filipinac morao udebljati i preskočiti čak dvije kategorije da bi boksao s Amerikancem koji je morao smršaviti da bi upao u kategoriju ispod svoje. Na mjerenju je, međutim, Pacquiao ispao teži (67.3 kg) od De la Hoye (66.7).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije