Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILUN GA MOŽE IZBACITI

Boksački savez ima loše vijesti za Filipa Hrgovića

Filip Hrgović
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/3
14.01.2020.
u 14:18

Iz HBS-a su poručili da će priliku dobiti Marko Milun. Njegovim eventualnim plasmanom na OI, Hrgović bi izgubio svoju šansu da nastupi u Tokiju.

Hrvatski boksački savez objavio je priopćenje oko borbe za mjesto na Olimpijskim igrama u superteškoj kategoriji.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović želio je da nitko ne ide na kvalifikacije za Olimpijske igre u ožujku, kad on ima profesionalni meč. No, iz HBS-a su poručili da će priliku dobiti Marko Milun. Njegovim eventualnim plasmanom na OI, Hrgović bi izgubio svoju šansu da nastupi u Tokiju.

"Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj, želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović. 

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza s hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23. do 26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli!

I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje", stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

NI
NikoCro
15:49 14.01.2020.

Filipe ne mozes na dvije strane, otisao si u peofesionalce i to je to drzi se toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije