Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji hrvatski košarkaš

Bojan Bogdanović napustio Brooklyn, evo gdje će nastaviti karijeru!

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.02.2017.
u 23:48

Bojan Bogdanović proveo je u Brooklyn Netsima dvije i pol sezone i prvi je Hrvat koji će zaigrati za Washington Wizardse

Bojan Bogdanović (27) od ove srijede više nije član Brooklyn Netsa. Odlukom pomalo očajnog glavnog menadžera Seana Marksa, Mostarac je preseljen iz New Yorka u glavni američki grad Washington gdje će igrati za trećeplasiranu momčad Istoka Wizardse uz Walla, Beala i Poljaka Gortata koji mu je već poželio dobrodošlicu.

U toj razmjeni, Netsi su osim Bojana dali i krilnog-centra McCullougha, a dobili su krilnog-centra Nicholsona, krilo Thortona i prvi pick ovogodišnjeg drafta. A upravo su pickovi bolna točka Netsa jer ih je prethodni generalni menadžer sve podijelio za neke trejdove u bliskoj prošlosti koji klubu nisu ništa donijeli.

Ako je netko pomislio da su se Bojana Netsi riješili jer s njim nisu bili zadovoljni onda se taj vara, jer ovdje je riječ o tome da Hrvatu na ljeto istječe ugovor pa je ovo pravi trenutak da za njega klub ipak nešto dobije.

Najviše zanimanja u ovom prijelaznom roku za Bojana su pokazivali Wizardsi, Raptorsi i Jordanovi Hornetsi, a spominjali su se i Pelicansi, Clippersi pa čak i prvaci Cavsi. Svi oni trebaju prvoklasnog šutera, a Bojan to sa svojim prosjekom od 14,2 koševa uistinu i jest.

S dolaskom Bogdanovića, Wizardsi su dobili istinsko pojačanje, igrača koji može popraviti vrlo slab učinak igrača s klupe koji su u cijeloj NBA ligi po doprinosu drugi odozada. Inače, Bojan ove sezone šutira s 44 posto uspješnosti, a za tricu za 37 posto, no budu li ga razigravači Wizardsda više poštivali nego oni u Netsima taj bi postotak mogao rasti.

Želja Wizardsa (34-21) jest u borbi za drugo mjesto u Istočnoj konferenciji u nastavku sezone napadnu Boston Celticse (37-20) za kojima zaostaju tri pobjede.

>> Air Bojan: Zbog ovog zakucavanja Bogdanovića su usporedili s legendarnim Jordanom

Komentara 6

MV
Mijat vrdoljak
05:11 23.02.2017.

Molim gospodina Dražena Bradića ili VL da mi objasni šta znači onih (17) pored imena Bojana Bogdanovića, jesu li to nekakvi bodovi iz NBA-a.

AU
austrougarskigeneral
10:05 23.02.2017.

bogdanović će igrati play off s wizardsima ima jaku momčad i mogu do finala istoka

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:21 23.02.2017.

zasto bosanca nazivate Hrvatom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije