Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon poraza

Bogdanović: Mislim da sam ja glavni krivac

Hrvatska porazom od Finske  ostala bez plasmana na SP
Goran Kovacic/PIXSELL
04.07.2022.
u 14:11

– Izgubili smo našom glupošću i lošom organizacijom na kraju susreta. Uz energiju i mlade Gnjidića i Prkačina uspjeli smo preokrenuti utakmicu, ali je nažalost nismo uspjeli privesti kraju.

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u posljednjem kvalifikacijskom ogledu za Svjetsko prvenstvo od Finske 79:81 i ostala bez plasmana na još jedno veliko natjecanje. 

Ivica Zubac i Bojan Bogdanović bili su najučinkovitiji u našim redovima s 21 košem. Bojan je imao šut iz igre 5/16. Dodao je tome šest skokova i četiri asistencije, a Zubac je skupio osam skokova i tri blokade. Bacanja je, nažalost, gađao 3/7, promašivši i ona ključna koja su Hrvatsku mogla odvesti u produžetak. Mario Hezonja za 13 poena potrošio je 14 šuteva (5/14).

Kapetan reprezentacije Bojan Bogdanović bio je očekivano razočaran nakon dvoboja. 

– Nisu nas Finci pobijedili, dobili smo sami sebe. Sve smo prosuli na isti način sve po tko zna koji put. Nemamo se pravo žaliti na uvjete. Izgubili smo našom glupošću i lošom organizacijom na kraju susreta. Kako smo igrali, rezultat na prvom poluvremenu bio je još i dobar. Markkanen nam je radio probleme, a onda nam je i Salin pogodio par trica. Uz energiju i mlade Gnjidića i Prkačina uspjeli smo preokrenuti utakmicu, ali nažalost ju nismo uspjeli privesti kraju. Po tko zna koji put smo izgubili na isti način – kazao je Bojan i pokušao zaštititi mladog Gnjidića koji je promašio čak četiri slobodna bacanja u posljednjih nekoliko minuta utakmice.

– Lovro nema ništa s ovim našim porazom, on je svojom obranom preokrenuo utakmicu. Mislim da smo Hezonja i prvenstveno ja s ovim zadnjim šutem koji sam promašio krivci. Mislim da sam ja glavni krivac. Nemamo za što optuživati mladog Lovru.

Podsjetimo, Bojan je prije ovog reprezentativnog okupljanja u intervjuu za Večernji list objasnio zašto je hrvatski košarkaš koji je najodaniji reprezentaciji.

– Vežu me dječački snovi kada mi je bio glavni cilj igrati za Hrvatsku i osvojiti medalju. I dalje se time vodim i ne odustajem. Nije lako svako ljeto odvojiti vrijeme za reprezentaciju, posebice što nisam u cvijetu mladosti, sada su mi 33, no to stvarno volim. Pogotovo što već pet godina nisam igrao s Hrvatskom neko veliko natjecanje. Ovo ljeto opet se osjećam kao kada sam tek počeo igrati za reprezentaciju. (Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE)

Kapetan je preuzeo odgovornost i lijepo je to od igrača za kojeg nije sigurno hoćemo li ga više ikada više vidjeti u reprezentativnom dresu.

– Mislim da nikada nismo niže bili, tako nizak rang kvalifikacija. Dolazi Eurobasket, ali treba vidjeti tko će uopće igrati. Ovo ne izgleda dobro – dodao je Bojan.

Komentara 10

Avatar kreky_87
kreky_87
15:22 04.07.2022.

Danko Radić je uništio HR košarku.

DD
dobar.dan
15:35 04.07.2022.

Znamo odakle riba smrdi... Ako se trojac sam ne povuce, smijeniti ih i stvoriti kakvo takvo ozracje za EP, a ne da se vade na njemu. Uvijek moze gore...

JS
John_Smith
14:59 04.07.2022.

žao mi je za neuspjeh, ali svim dečkima koji su se borili hvala. Treba organizirati sustavi i izmisliti dobrog organizatora igre, bit će bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije