Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj slobodnih udaraca

Bočkaj: Plaćao sam i kazne jer sam previše vježbao slobodnjake

24.10.2017.
u 12:38

Milijun eura Osijek je ljetos isplatio Lokomotivi za Erosa Grezdu i Petra Bočkaja, a taj milijun se još kako isplaćuje

Matjažu Keku vjerojatno je glavom prošlo kako je ljetos ispustio Petra Bočkaja iz ruku. Možda je krivo procijenio, možda nije dovoljno ustrajao u transferu ili klupski operativci nisu bili dovoljno brzi i uvjerljivi...

Rijeci se to osvetilo, jer Bočkaj im je sjajnim golom presudio u nedjelju na Rujevici (2:1 pobjeda Osijeka).

Njegova zona je s 20-25 m

– Rijeka je bila zainteresirana, ali ja sam razmišljao drukčije. Nisam se vidio na Rujevici. Lani su osvojili dvostruku krunu, momčad su u kojoj trener ne mijenja puno i koristi 13-14 nogometaša u rotaciji. Sumnjao sam da bih dobio priliku kakvu želim, a Osijek je bio konkretan i ja sam prihvatio ponudu – ispričao je Bočkaj.

1/13

Milijun eura Osijek je ljetos isplatio Lokomotivi za Erosa Grezdu i Petra Bočkaja, a taj milijun se još kako isplaćuje. Grezda je u posljednje dvije utakmice zabio i Dinamu i Rijeci, a Bočkaj je bombom s više od dvadeset metara na Rujevici potvrdio status “kralja slobodnih udaraca”.

Engleska izreka kako je korner pola gola u Bočkajevu slučaju glasi “slobodnjak je pola gola”. Kada je prekid u “zoni Bočkaj”, na 20-25 metara od protivničkih vrata, već se očekuje kako će lopta završiti u mreži. Ne bez razloga jer četiri od pet pogodaka ove sezone zabio je iz slobodnjaka pri čemu su se greda i vratnica još nekoliko puta tresle.

Krenuo je protiv Santa Colome, nastavio s Istrom u Puli, skinuo je “paučinu” protiv PSV-a u Gradskom vrtu, a na Rujevici je njegov udarac bio neuhvatljiv Simonu Slugi za prvu pobjedu Osijeka u Rijeci poslije sedam godina i 11 uzastopnih poraza.

Iako se pred Bočkajevim šutom danas tresu svi vratari Prve HNL, on je tek u Osijeku zadužio loptu kod prekida.

– Pitajte trenere zašto je tako. Do sada mi nisu davali prilike, svugdje bih bio tek četvrti-peti izvođač “slobodnjaka”... Treneri su me znali tjerati u svlačionicu, ali nisam se dao. Čak sam i kazne dobivao jer sam i nakon treninga ostajao pucati slobodnjake. U Lokomotivi sam prošle sezone kažnjen s 200 kuna jer sam sat i pol nakon treninga uoči utakmice još ostao pucati slobodne udarce – kaže Bočkaj čiji je ofenzivni učinak u posljednjih nekoliko utakmica trener Osijeka silom prilika žrtvovao zbog ozljede kapetana Barišića i namijenio mu ulogu lijevog bočnog.

Inače, odnos Zorana Zekića i Bočkaja često zna biti zabavan jer trener Osijeka i mlada zvijezda vode svoje male “ratove”. Bočkajeva sklonost brzom gomilanju kilograma, koji se lijepe na njega čim propusti nekoliko dana u treningu, Zekića zna dovoditi do ludila. Uostalom nedavno se, na trenerov šok, s reprezentativne akcije vratio s čak pet kilograma viška!? Ali bez obzira na oscilaciju u kilogramima i dalje je jedan od najizdržljivijih Osijekovih nogometaša. A samo vratar Marko Malenica ove sezone ima veću minutažu kod Zekića.

Pobjeda na Rujevici nije potvrdila samo Bočkajev status već i koliko je Osijek sazrio kao momčad. Osijek, naime, ove sezone još ne zna za poraz od tri najveća rivala. Štoviše, gotovo polovinu svojih bodova, odnosno njih 11 od 24, bijelo-plavi su osvojili u pet utakmica protiv Rijeke, Hajduka i Dinama. Za usporedbu, čitave prošle sezone u 12 utakmica protiv klubova iz vrha Osijek je osvojio svega sedam bodova.

Kiksaju protiv najslabijih

Zaostatak za liderom Dinamom trenutačno iznosi sedam bodova, a bio bi još i manji da se Zekićeva momčad nije poskliznula na “malim utakmicama”. I to ne jednom. Protiv fenjeraša Rudeša, na kojem su Rijeka i Hajduk popravljali gol-razliku, Osijek je dva puta kiksao i izgubio već četiri boda.

– Neću nakon pobjede u Rijeci odmah razmišljati o borbi za prvaka, nego se prvenstveno moramo stabilizirati i napraviti kontinuitet dobrih igara. Prvenstvo nije sprint, već maraton – kaže Zekić.

A do kraja tog maratona Osijek će, nastavi li ovako, biti u igri za naslov.

Komentara 6

MA
Majur
13:47 24.10.2017.

Bočkaja na lijevi bok!

IN
inox14
13:36 24.10.2017.

Savjet Daliću. Bočkaja u A vrstu i forsirati igru kratkih pasova radi iznuđivanja slobodnjaka na 20-25 metara od grčkog gola. Neka budu 3 udarca Bočkaj će 1 pogoditi. Što se igre tiče neka igra kao protiv Rijeke, na lijevom boku. Za Pivarića je profesor.

DA
dado56
13:45 24.10.2017.

Bockaja u A reprezentaciju jer bi nam mogao dobro doci decko igra vrhunski i zasluzio je ... svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije