Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita - Zvezda

Bobi sa 222 cm: Misli svatko da je meni lako...

07.10.2014..,Zagreb -  KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 2. kolo ABA lige: KK Cibona -  KK Crvena zvezda Telekom. Boban Marjanovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
24.11.2014.
u 17:21

Rekorder Williams: Uživao sam igrati za Repešu. On je tvrd ali fer trener, pravi učitelj koji te uvijek ispravlja

Cedevitini izgledi da Crvenoj zvezdi večeras (20.30) nanese prvi poraz ovisit će ponajviše o tome koliko će limitirati najvišeg i najboljeg igrača ABA lige. Sa 222 cm Boban Marjanović je i najviši igrač Eurolige, a sa 17 asistencija Marcus Williams najnoviji je dodavački rekorder Eurolige.

Prije dvije sezone Williams je u Malagi igrao kod Cedevitina sadašnjeg trenera Jasmina Repeše.

– On je vrlo žilav i tvrd trener, ali je i učitelj koji, ako vidi nešto loše, odmah zaustavlja trening i ispravlja. On je fer trener i ja sam s njim imao jednu od svojih najboljih sezona. Vrlo ga poštujem, a čini se i on mene jer mi je rekao da me zvao pokušavajući me dovesti u Cedevitu. No ja taj poziv nisam primio pa ne mogu reći bih li sada bio tu.

Svoju najbolju utakmicu u ABA ligi Williams je odigrao u Zagrebu, u listopadu protiv Cibone (19 koševa, 11 asistencija). Možemo li danas očekivati nešto slično?

– To ne mogu reći tim više što znam da je Repeša sjajan defenzivan trener i da će sve učiniti da nas omete u onome što najbolje radimo.

A zvezdaši jako dobro koriste svog divovskog centra Marjanovića kojeg će cedevitaši pokušati što više izvlačiti iz reketa kroz “pick and roll” i kojeg će pokušati natjerati na puno trke.

– To svi pokušavaju, no nije da im baš uspijeva jer mi smo i dalje u ovoj ligi bez poraza. Cedevita će za nas biti najteža utakmica u ABA ligi. Bilan je jako dobar centar. Ima i igru leđima prema košu i solidan šut, dobar je i u obrani i s njim mi neće biti lako. Igramo protiv euroligaša i morat ćemo igrati jako, jako dobro.

Nedavno je ovaj div na službenim stranicama ABA lige objavio blog o tome kako je biti najviši igrač lige.

– Svi misle da je meni baš lako, a pitao bih ja njih što bi bilo da se svi sjate na njih u reketu i opkole ih da ne mogu mrdnuti. No meni baš u tim trenucima proradi neki inat pa hoću dati koš pod svaku cijenu. Hoću zakucati jer, kada zakucaš, osjećaš se nekako moćno.

Kako je pak živjeti sa 222 cm? Osim hotelskih kreveta, zacijelo su problem i niski stropovi u zrakoplovima, niska vrata...

– Vrlo rijetko jer me senzori u glavi obavještavaju o opasnosti.

Kaže da se ne sjeća s koliko je godina prerastao dva metra, ali se sjeća svog prvog zakucavanja.

– Bilo je to sa 16 godina, u nekoj kontri, iz dvokoraka.

>>Tek sam na 20 posto onoga što mogu odigrati

Komentara 1

MA
matildica
20:28 24.11.2014.

prenosi HTV homosxualne parade ali dobre utakmice ne a to samo govori čija je i kakva ta televizija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije