Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blanka Vlašić danas u kvalifikacijama visa

Blanka: Zbog Sandre sam se naježila

'The combo picture shows Croatian Blanka Vlasic preparing for a jump during the women\'s high jump final at the 12th IAAF World Championships in Athletics, Berlin, Germany, 21 August 2009. Vlasic won
'A3390 Kay Nietfeld/DPA/Pixsell'
30.07.2010.
u 08:05

Kad smo Brkljačić i ja osvajale svjetske naslove, ona bi uvijek prije mene nastupala i osvajala zlato – znakovito će Blanka.

Blanka Vlašić danas u 10.05 sati kreće u nadmetanje za svoj treći finale na europskim prvenstvima. U Barcelonu je stigla u srijedu kasno navečer, pa nije mogla uživo gledati kako Sandra Perković osvaja zlatnu medalju u bacanju diska.

– Taman sam u Münchenu ulazila u avion kada sam saznala da je Sandra zlatna. Odmah sam se naježila. Točno sam znala kako se osjećala i svaka joj čast na tom uspjehu. Družila sam se s njom ove godine u Dijamantnoj ligi i zaista je draga cura – rekla je Blanka.

Prisjetila se i juniorskih dana.

– Sandra me podsjetila na moje juniorske godine kada smo u Čileu i na Jamajci Ivana Brkljačić i ja osvajale svjetske naslove. Ona u kladivu, ja u visu. Ivana bi uvijek prije mene nastupala i osvajala zlato, a potom ja odmah iza nje. Bilo bi previše dobro da se takav scenarij dogodi i u Barceloni – rekla je Blanka.

S obzirom na to da ovdje nema Amerikanke Chaunte Howard Love koja ju je jedina ove godine dvaput pobijedila, Blanka je prva favoritkinja za zlatnu medalju.

– Idemo korak po korak. A prvi korak su današnje kvalifikacije. Moram se pripremiti kao da je riječ o finalu. Znate i sami da se uvijek zbog neke sitne pogreške sve može zakomplicirati. Norma je 1,92 metra i kad tu visinu preskočim onda možemo razgovarati o finalu – istaknula je Blanka.

Prva tri dana prvenstva bilo je iznimno vruće, no već jučer su se počeli gomilati crni oblaci i moguće je da danas budu kišne kvalifikacije.

– Na sve smo spremni pa i na takvu mogućnost – rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

– Kvalifikacije su opasna stvar i tko im olako pristupi taj obično strada. Cilj nam je odraditi ih bez ikakvog stresa – istaknuo je Joško.

Bit će zanimljivo budu li u istoj kvalifikacijskoj skupini Blanka i Tia Hellebaut koja je od organizatora mitinga u Madridu zahtijevala da odbiju Blanku.

– Sve je to pogrešno shvaćeno. Ja sam samo htjela da na mom prvom nastupu nakon poroda bude slabija konkurencija. Da se organizator odlučio za Blanku, ja bih našla neki drugi miting – rekla je Tia Hellebaut koja će u Barceloni braniti naslov osvojen prije četiri godine u Göteborgu.

Komentara 2

LA
Lass
09:11 30.07.2010.

e tia tia i ti si mi neka sportašica. pa koji joj k.znači pobjediti (a ni to nije uspjela) ako zna da nije najbolja kraj blanke i howard. i da je pobjedila mogla je to objesiti mačku o rep. glupača. ajmo Blanka!!!!!!!!!!!!!

FE
fellix1601
08:10 30.07.2010.

Dvije zlatne medalje.... , može li Hrvat ljepše poželjeti......... Aaaaaajjjjjjjjmoooooo Blanka !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije